ΛΑΡΙΣΑ

Δύο 20χρονοι από Βόλο και Τύρναβο «αναστάτωσαν» τη Λάρισα

δύο-20χρονοι-από-βόλο-και-τύρναβο-αναστ-39771

Ένας 22χρονος Τυρναβίτης και ένας 20χρονος Βολιώτης είναι, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες κλοπών, διαρρήξεων και ληστείας που σημειώθηκαν την 1η Δεκεμβρίου 2015, με θύματα τρεις γυναίκες σε Λάρισα, Κιλελέρ και Νίκαια.

Με τους δύο δράστες, όπως και δύο συνεργούς τους που αναζητούνται, το ίδιο απόγευμα να κάνουν διάρρηξη σε σπίτι Λαρισαίας την ώρα που αυτή κοιμόταν, να ληστεύουν με την απειλή μαχαιριού γυναίκα στο Κιλελέρ και να κλέβουν την τσάντα τρίτης γυναίκας στη Νίκαια. Για να χαθούν στο σκοτάδι, μετά από καταδίωξη, όταν το αυτοκίνητό τους «κόλλησε» στη λάσπη πίσω από τη ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ.

Την υπόθεση εξιχνίασε, μετά από πολύμηνη έρευνα, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας σχηματίζοντας δικογραφία σε βάρος των τεσσάρων, που το βράδυ της 1η Δεκεμβρίου με τη δράση τους «αναστάτωσαν» τη Λάρισα.

Οι δράστες, σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ., στις 6.30 το απόγευμα της 1ης Δεκεμβρίου αναρριχήθηκαν σε διαμέρισμα 1ου ορόφου σε πολυκατοικία της Λάρισας και παραβιάζοντας την μπαλκονόπορτα μπήκαν στο σπίτι την ώρα που η 26χρονη νοσηλεύτρια κοιμόταν.

Έτσι, μεταξύ άλλων, έκλεψαν χρήματα και κοσμήματα και φεύγοντας πήραν το αυτοκίνητο με την 26χρονη να αντιλαμβάνεται τη διάρρηξη και να καταγγέλλει το γεγονός στην ΕΛ.ΑΣ. Μια ώρα αργότερα, οι δράστες με το κλεμμένο αυτοκίνητο έφθασαν στο Κιλελέρ, με τους τρεις εξ αυτών να εισβάλλουν στο σπίτι 60χρονης, από την ανασφάλιστη πόρτα της κουζίνας.

Η 60χρονη που εκείνη την ώρα ήταν μόνη στο σπίτι, καθώς ο σύζυγος βρισκόταν στο καφενείο του χωριού, τρομοκρατήθηκε αντικρίζοντας τους άγνωστους άνδρες στο σαλόνι. Οι τρεις δράστες που φορούσαν κουκούλες και γάντια, με την απειλή μαχαιριού άσκησαν βία σε βάρος της 60χρονης από την οποία έκλεψαν 110 ευρώ, σκουλαρίκια και χρυσαφικά που βρήκαν στο σπίτι για να φύγουν στη συνέχεια με το ίδιο αυτοκίνητο, στο οποίο τους περίμενε ο τέταρτος συνεργός τους.

Στη συνέχεια πήγαν στη Νίκαια, όπου ένας από τους δράστες, πλησίασε 62χρονη που επέστρεφε σπίτι της και αιφνιδιάζοντάς την, της πήρε την τσάντα. Στο μεταξύ η ΕΛ.ΑΣ. έχει «στήσει» μπλόκα και στις 9.30 το βράδυ στον κόμβο της Νίκαιας εντοπίζεται το αυτοκίνητο, με τους τέσσερις δράστες να το εγκαταλείπουν μετά από καταδίωξη πίσω από τη ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ. Το αυτοκίνητο «κόλλησε» στις λάσπες και οι τέσσερις δράστες εκμεταλλεύονται το σκοτάδι και χάνονται στα χωράφια.

Δυο από τους τέσσερις δράστες ταυτοποιούνται μετά από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας ενώ άγνωστοι παραμένουν ακόμη οι άλλοι δύο συνεργοί τους. Μάλιστα ο 20χρονος, δυο ημέρες αργότερα, στις 3 Δεκεμβρίου, συνελήφθη στον Βόλο για κλοπή αυτοκινήτου αλλά και για διάρρηξη καταστήματος.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

eleftheria.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου