ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ιστορία με πραγματική διάσταση

ιστορία-με-πραγματική-διάσταση-71928

Ο Τάκης Θεοδωρόπουλος παρουσιάζει το νέο του βιβλίο «Βερονάλ» στο Βόλο

Το νέο βιβλίο του συγγραφέα και δημοσιογράφου Τάκη Θεοδωρόπουλου «Βερονάλ» θα παρουσιαστεί στη Λάρισα και το Βόλο. Συγκεκριμένα την Τετάρτη 16 Μαρτίου στις 8 μ.μ., το βιβλίο θα παρουσιαστεί στη Λάρισα, στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Κούμα 28), σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Φιλολόγων Ν. Λάρισας και το βιβλιοπωλείο «Γραμμή». Για το βιβλίο θα μιλήσει ο ποιητής Κώστας Λάνταβος και χαιρετισμό θα απευθύνει ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Λάρισας Κωνσταντίνος Οικονόμου.

Ακολούθως την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016, στις 8 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση στο Βόλο, στον Πολυχώρο Τέχνης του Ωδείου Φουντούλη (Αντωνοπούλου 17) σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Φιλολόγων Ν. Μαγνησίας και το βιβλιοπωλείο «Η Πένα». Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Ι. Κυρτάτας. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης του Συνδέσμου Φιλολόγων.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και το συγγραφέα.

«Ενας από τους λόγους που με ώθησαν να γράψω αυτό το αφήγημα είναι ότι ο πρωταγωνιστής του, ο Ιωάννης Συκουτρής, περιώνυμος αυτόχειρας της Ελλάδας του 20ού αιώνα, ενσαρκώνει μια από τις πτυχές της νεοελληνικής συλλογικής συνείδησης. Επιστήμη ή τέχνη, η φιλολογία υπήρξε πυλώνας που συνέδεσε το εύθραυστο οικοδόμημα της σύγχρονης Ελλάδας με το στερέωμα της κλασικής αρχαιότητας, τη γεννήτρια του πνευματικού της ρεύματος – κάτι σαν το φωτεινό κίονα που περιγράφει ο Πλάτων στο μύθο του Ηρός, στο δέκατο βιβλίο της Πολιτείας του, ο οποίος διασφαλίζει τη σταθερότητα του σύμπαντος, τη διάκριση του Πάνω από τον Κάτω κόσμο», όπως υπογραμμίζει ο συγγραφέας Τάκης Θεοδωρόπουλος.

Ο συγγραφέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Μετά από δεκαετείς σπουδές στο Παρίσι επέστρεψε στην Ελλάδα όπου και βιοπορίσθηκε ως δημοσιογράφος σε διάφορα έντυπα, ημερήσια ή περιοδικά. Εχει συγγράψει μυθιστορήματα και δοκίμια. Σήμερα διατηρεί στήλη καθημερινού χρονογραφήματος στην εφημερίδα «Η Καθημερινή».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου