ΤΟΠΙΚΑ

Επανέφερε την «ξεχασμένη» υπόθεση Καραγιαννίδη

επανέφερε-την-ξεχασμένη-υπόθεση-κα-396187

Η βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής

Σε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου της βουλευτή Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη αναφέρονται τα εξής:

«Μια μέρα πριν το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής η Βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη επανέφερε στην αρμόδια επιτροπή την «ξεχασμένη» υπόθεση Καραγιαννίδη. Πρόκειται για την «εξαφάνιση» του καταζητούμενου κουνιάδου του Αδ. Γεωργιάδη Γιάννη Καραγιαννίδη, ο οποίος ζει σήμερα ανενόχλητος στην Αθήνα υπό την υψηλή προστασία κάποιων. Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου υποσχέθηκε να ερευνήσει το θέμα και να απαντήσει στην Μ. Χρυσοβελώνη στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση. Η συνεδρίαση αυτή βέβαια δεν έγινε τελικά, καθώς η Βουλή έκλεισε απροειδοποίητα την περασμένη Τετάρτη…

Πριν από αρκετούς μήνες η Μ. Χρυσοβελώνη κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση για τους καταζητούμενους κακοποιούς από την Ιντερπόλ στην Ελλάδα. Με αφορμή την ερώτηση αυτή αποκαλύφθηκε η υπόθεση Καραγιαννίδη, ο οποίος είναι συγγενής του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη, αλλά και του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης Αθανάσιου Ανδρεουλάκου.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τον Ιούλιο του 2009 ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών είχε δώσει εντολή να ζητηθεί ο φάκελος του καταζητούμενου Καραγιαννίδη από τις αμερικανικές αρχές. Το αίτημα αυτό βέβαια δεν πήγε κατευθείαν στις ΗΠΑ, αλλά διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Κατά σύμπτωση την ίδια περίοδο γενικός γραμματέας στο υπουργείο Δικαιοσύνης ήταν ο Θανάσης Ανδρεουλάκος, σήμερα πολιτικός προϊστάμενος της ΕΛ.ΑΣ, και βέβαια θείος του καταζητούμενου Καραγιαννίδη. Το ερώτημα λοιπόν είναι τι έγινε επί 5 χρόνια με αυτή την υπόθεση. Εκανε κάτι ο κ. Ανδρεουλάκος αρχικά όταν έλαβε το εισαγγελικό έγγραφο; Και τι έπραξαν οι διάδοχοι του μέχρι σήμερα για να μην παραμένει τελικά «εξαφανισμένος» ο Γ. Καραγιαννίδης μπροστά στα μάτια των Αρχών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου