ΤΟΠΙΚΑ

Σύσκεψη στο Βόλο για τα μέτρα κατά αγροτών, με τη συμμετοχή όλων των συνεταιριστικών οργανώσεων

σύσκεψη-στο-βόλο-για-τα-μέτρα-κατά-αγρο-393510

Οι συνεταιριστικές οργανώσεις Θεσσαλίας και Βορείου Ελλάδος θα εκπροσωπηθούν αύριο σε σύσκεψη που πραγματοποιείται στις 11:00π.μ. στην ΕΑΣ ΒΟΛΟΥ στα γραφεία της, στην Α ΒΙΠΕ Βόλου.

Σκοπός της σύσκεψης, η άμεση συνεννόηση αντιμετώπισης της κατάστασης που διαγράφεται εάν εφαρμοστούν τα μέτρα που έχουν δει τη δημοσιότητα για τους αγρότες.

Στη σύσκεψη έχει κληθεί και η ΠΑΣΕΓΕΣ, με τις συνεταιριστικές οργανώσεις να προειδοποιούν ότι ακόμη και εάν δεν ανταποκριθεί στο κάλεσμα των οργανώσεων, θα αναληφθούν αποφάσεις για τις περαιτέρω πρωτοβουλίες.

«Το Συνεταιριστικό κίνημα -επισημαίνεται σε ανακοίνωση των συνεταιριστών- χρειάζεται αναγέννηση και εκσυγχρονισμό, οι καιροί το επιβάλλουν να αφήσουμε στην άκρη αυτά που μας χωρίζουν, εάν μας χωρίζουν, και όλοι ομονοούντες με σύνεση και λογική, χωρίς ρεβανσισμούς και ακρότητες, να αποφασίσουμε για το πώς θα πορευτούμε, προκειμένου στις μοναδικά δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας και ο αγροτικός πληθυσμός, να χαράξουμε το στόχο για να αντιμετωπίσουμε την επερχόμενη διάλυση της αγροτικής οικονομίας».

Οι συνεταιριστικές οργανώσεις είναι αποφασισμένες να προχωρήσουν και χωρίς την ΠΑΣΕΓΕΣ και αυτό γίνεται σαφές από το ύφος με το οποίο καταλήγει το υπόμνημα: «Σε περίπτωση άρνησής σας να παρευρεθείτε σε αυτή την συγκέντρωση, είμαστε αναγκασμένοι,( και αυτό δεν αποτελεί απειλή), να αναλάβουμε πρωτοβουλίες (πανελλαδική συγκέντρωση) με μοναδικό μέλημά μας, να αποτρέψουμε τον αφανισμό του Συνεταιριστικού κινήματος, αλλά και των αγροτών, τους οποίους όλοι εμείς εκπροσωπούμε».

Καταλήγοντας δε, οι συνεταιριστές αφήνουν αιχμές για την εκκωφαντική απουσία της τριτοβάθμιας συνεταιριστικής οργάνωσης και επισημαίνουν: «Η ΠΑΣΕΓΕΣ για λόγους που δεν αντιλαμβανόμεθα, έχει απαξιωθεί, όπως και όλο το Συνεταιριστικό κίνημα. Η αποκατάσταση της επικοινωνίας με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων θεωρείται επιτακτική και επιβεβλημένη- τονίζεται στο υπόμνημα με αποδέκτη την τριτοβάθμια οργάνωση των αγροτών- δυστυχώς το Συνεταιριστικό κίνημα δεν εκπροσωπείται πλέον. Η πολιτική ηγεσία, οφείλει να δείξει τον απαραίτητο σεβασμό στην εκλεγμένη ηγεσία του αγροτικού χώρου και ιδιαίτερα στο θεσμό».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου