ΤΟΠΙΚΑ

Χρονοδιάγραμμα πληρωμών παραγωγών προανήγγειλε ο αν. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

χρονοδιάγραμμα-πληρωμών-παραγωγών-π-640525

Σε σύσκεψη με τους πέντε βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας – Δήλωση του βουλευτή της Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου

Θεσμική παρέμβαση για νέο πλαίσιο λειτουργίας των συνεταιρισμών και χρονοδιάγραμμα πληρωμών προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου σε σύσκεψη που προήδρευσε με εκπροσώπους των Συνεταιριστικών Οργανώσεων και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Μαγνησίας.

«Οι κοινοτικές και εθνικές ενισχύσεις των δικαιούχων παραγωγών είναι διασφαλισμένες, οι πληρωμές θα εξελιχθούν απρόσκοπτα και μάλιστα τις επόμενες ημέρες θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε χρονοδιάγραμμα πληρωμών για όλες τις εκκρεμότητες» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των βουλευτών, προκειμένου να καταγραφούν τα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο και τους συνεταιρισμούς του νομού, ενώ αναφερόμενος στην οργάνωση της λειτουργίας των συνεταιριστικών οργανώσεων ο κ. Αποστόλου δήλωσε τα εξής:

«Ανεξάρτητα από τις προθέσεις των εμπνευστών του, ο υφιστάμενος νόμος έχει οδηγήσει σε διάλυση τις συνεταιριστικές οργανώσεις. Το πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρουμε στη Βουλή θα είναι ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας των συνεταιρισμών το οποίο θα στηρίζεται σε δύο πυλώνες: Πρωτοβάθμιοι συνεταιρισμοί ανά κλάδο, ισχυρές ομάδες παραγωγών ανά προϊόν. Ιδιαίτερη μνεία θα υπάρξει για την περιουσία των συνεταιρισμών που έχει περιέλθει στην προς εκκαθάριση ΑΤΕ Bank. Πρόκειται σε πολλές περιπτώσεις για ακίνητα και γαίες που είναι απαραίτητες για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και δεν πρέπει, εκποιούμενες, να «φύγουν» από τον αγροτικό τομέα».

Δήλωση του βουλευτή Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου

Σε δήλωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος αναφέρει:

«Από τα μέσα ενημέρωσης πληροφορήθηκα ότι ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου συγκάλεσε σύσκεψη συνεταιριστικών φορέων του νομού Μαγνησίας. Στη συγκεκριμένη σύσκεψη ο υπουργός θεώρησε χρήσιμο να προσκαλέσει μόνο τους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού Μαγνησίας, αγνοώντας επιδεικτικά τον μοναδικό βουλευτή της αντιπολίτευσης.

Αν πιστεύει ο κ. υπουργός ότι τα προβλήματα του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου της Μαγνησίας και της χώρας γενικότερα μπορούν να επιλυθούν με λογικές στενόκαρδης κομματικής αντίληψης, σύντομα θα διαψευστεί.

Ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος της χώρας αναμένει τη συνεργασία όλων των δυνάμεων του τόπου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα επείγοντα προβλήματά του, τα οποία έχουν ευθεία αντανάκλαση και στην πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Δεν μπορούμε να επιβάλλουμε την παρουσία μας σε συσκέψεις κομματικού χαρακτήρα της σημερινής κυβερνητικής παράταξης. Οσοι, όμως, προσδίδουν τέτοιο χαρακτήρα σε τόσο σημαντικές υποθέσεις, αναλαμβάνουν ακέραιη και την ευθύνη για τις όποιες εξελίξεις.

Οφείλουμε τέλος να επισημάνουμε ότι και η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δεν δείχνει διάθεση να ξεφύγει από την πεπατημένη της νέας κυβέρνησης. Τον πρώτο καιρό του κυβερνητικού βίου καταγράφουμε πολλά λόγια, πολλές συνεδριάσεις, πολλές συσκέψεις και μηδαμινά αποτελέσματα. Περιμένουμε, για να κρίνουμε με ψυχραιμία και αντικειμενικότητα, τα αποτελέσματα των συσκέψεών τους».

Σε επιστολή εξάλλου που απέστειλε προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παν. Λαφαζάνη ο Χρ. Μπουκώρος, αφού εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τις επιλογές του κ. Αποστόλου να συγκληθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή μόνο των κυβερνητικών βουλευτών, τονίζει ότι «τα επείγοντα προβλήματα του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου της χώρας μπορούν να επιλυθούν με τη συνεργασία όλων των δυνάμεων, ιδιαίτερα όταν πρόκειται και για ζητήματα τοπικού χαρακτήρα», σημειώνοντας παράλληλα ότι τέτοιες συμπεριφορές αντιβαίνουν τις κοινοβουλευτικές τακτικές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου