ΤΟΠΙΚΑ

«Πόλεμος» με δέντρα μαίνεται στον Αναυρο

πόλεμος-με-δέντρα-μαίνεται-στον-ανα-390157

Περίεργες επιθέσεις δέχονται υπεραιωνόβιοι κορμοί καταγγέλλουν κάτοικοι

Υπουλος «εχθρός» συνεχίζει να απειλεί τα τελευταία δύο χρόνια υπεραιωνόβια δέντρα στην περιοχή του Αναύρου. Μόλις προ ημερών στη συνοικία ο βραδινός ύπνος κατοίκων διεκόπη από θόρυβο αλυσοπρίονου.

Μεταμεσονύκτιες ώρες προκάλεσε την περιέργεια κατοίκων για το τι θα μπορούσε να ροκανίζει εκείνη τη στιγμή. Κάτοικοι πετάχτηκαν στο δρόμο, έχοντας υπόψη τους τον «πόλεμο» που δέχεται το πράσινο της περιοχής και η παρουσία τους στο δρόμο οδήγησαν τον άγνωστο που κρατούσε στα χέρια του το αλυσοπρίονο να επιβιβαστεί βιαστικά σε φορτηγάκι και να εξαφανιστεί.

Το φως της ημέρας αποκάλυψε ότι η καταστροφή είχε προλάβει να γίνει. Στον κορμό ενός πανύψηλου δέντρου, στην οδό Πλαστήρα, δίπλα σε άλλα που έπεσαν ή μαράθηκαν κάτω από περίεργες συνθήκες στο παρελθόν, η βαθιά πληγή από το αλυσοπρίονο ήταν εμφανής.

Ο κίνδυνος το δέντρο να πέσει προκαλώντας καταστροφή από το βάρος του και πολύ περισσότερο ανθρώπινο τραυματισμό οδήγησε κατοίκους να ενημερώσουν την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Βόλου. Το δέντρο ήταν δύσκολο να κρατηθεί στη θέση του εξαιτίας της βαθιάς κοπής του κορμού και κινήθηκαν οι διαδικασίες για την απομάκρυνσή του.

Στη συνοικία για τα δέντρα 200 και πλέον ετών, τα οποία για περίεργο λόγο γίνονται στόχος καταστροφέων, κάτοικοι έχουν απευθυνθεί πολλές φορές στο παρελθόν στις αρμόδιες υπηρεσίες, ακόμη και σε περιβαλλοντικές οργανώσεις, ώστε να σταματήσει αυτή η μανία με το πράσινο της περιοχής.

Οι κάτοικοι, εκτός των γεγονότων των οποίων έχουν γίνει μάρτυρες, έχουν μεταφέρει στις αρμόδιες υπηρεσίες τις υποψίες τους για τα άτομα που κρύβονται πίσω από την καταστροφή των δέντρων, ζητώντας να διερευνηθούν, δίχως όμως μέχρι στιγμής αποτέλεσμα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου