ΤΟΠΙΚΑ

Στρατηγόπουλος: Τραγελαφικό φαινόμενο το σταμάτημα των εργασιών στα Δικαστήρια

στρατηγόπουλος-τραγελαφικό-φαινόμε-385430

Αντιδράσεις από τον δικαστικό κόσμο για την προσωρινή παύση των εργασιών αποκατάστασης στα δικαστήρια Βόλου

«Η αποσπασματική συνεργασία υπηρεσιών που εμπλέκονται στην κατασκευή των έργων, η έλλειψη συντονισμού και συνακόλουθα οι αποσπασματικές ενέργειες κάθε μίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες δεν αποτελούν καλή προδιαγραφή για τα εκτελούμενα έργα, ανεξαρτήτως μεγέθους, οδηγούν σε τραγελαφικά φαινόμενα και εν τέλει βλάπτουν σοβαρά την εικόνα της δημόσιας διοίκησης στα μάτια του μέσου πολίτη».

Στην επισήμανση αυτή προχώρησε χθες ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Χρήστος Στρατηγόπουλος με αφορμή την προσωρινή παύση των εργασιών για την επιδιόρθωση των φθορών στο δικαστικό μέγαρο Βόλου.

Το σταμάτημα των εργασιών με παρέμβαση της Εφορείας Νεοτέρων Μνημείων έχει προκαλέσει αντιδράσεις στον δικαστικό κόσμο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων παρενέβη ζητώντας κάποιες προδιαγραφές ασφαλείας σε σχέση με την επέμβαση στα επιλεγμένα σημεία των έργων στον διάδρομο της Εισαγγελίας Βόλου. Δεν θα έπρεπε όμως να είχε ζητήσει νωρίτερα μέτρα;

«Η περίπτωση των εργασιών επιδιόρθωσης σημειακών επικινδυνοτήτων στο δικαστικό μέγαρο Βόλου νομίζω ότι αποτελεί κλασική απόδειξη των παραπάνω δυσλειτουργικών φαινομένων στο χώρο της Δημόσιας Διοίκησης με θύμα τόσο τον πολίτη όσο και την ίδια τη λειτουργία της Δικαιοσύνης», αναφέρει από την πλευρά του ο κ. Στρατηγόπουλους.

«Είμαι ο τελευταίος ο οποίος θα συνιστούσα εκπτώσεις σε θέματα ασφάλειας των εκτελούμενων εργασιών. Δεν μπορώ, όμως, παρά να επισημάνω ότι τα όποια προκύπτοντα ζητήματα όφειλαν να έχουν επισημανθεί και αντιμετωπιστεί κατά την έναρξη των εργασιών και όχι στο παρά πέντε της ολοκλήρωσής τους, όπως συμβαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση», σημειώνει ακόμη.

Στα σημεία των εργασιών στον διάδρομο των δικαστηρίων που οδηγεί στην Εισαγγελία Βόλου τοποθετήθηκαν κορδέλες για την απαγόρευση προσέγγισης των πολιτών για λόγους επικινδυνότητας.

Κορδέλες έχουν τοποθετηθεί και στην είσοδο του ακροατηρίου του Ειρηνοδικείου και του Πταισματοδικείου Βόλου, οι οποίες απαγορεύουν την είσοδο στους πολίτες.

Όλα αυτά ενώ απομένουν λιγότερο από δύο εβδομάδες για την έναρξη του δικαστικού έτους και το χειρότερα ότι τα μέτρα που ελήφθησαν για την ασφάλεια των πολιτών στα σημεία των εργασιών κρίνονται ότι είναι εντελώς ακατάλληλα για τους πολίτες που επισκέπτονται τα δικαστήρια Βόλου, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ανησυχίες για ενδεχόμενο ατύχημα σε περίπτωση συνωστισμού στους χώρους των δικαστηρίων.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου εξέφρασε την ευχή και την προτροπή «τα ζητήματα που έχουν ανακύψει να αντιμετωπιστούν άμεσα από τις συναρμόδιες υπηρεσίες, ώστε το νέο δικαστικό έτος να βρει το δικαστικό μέγαρο Βόλου με πλήρως αποπερατωμένες τις σχετικές εργασίες τόσο για λόγους εντυπώσεων, όσο και για λόγους ουσίας».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου