ΤΟΠΙΚΑ

Αντίδραση με μαζικές παραγγελίες πατάτας

αντίδραση-με-μαζικές-παραγγελίες-πατ-384310

Απέναντι στο νόμο που βάζει εμπόδια στις διανομές «Χωρίς Μεσάζοντες»

Μέρος μιας συντονισμένης προσπάθειας από τις εθελοντικές ομάδες Κατερίνης, Λάρισας, Λαμίας και Βόλου για μαζικές παραγγελίες πατάτας, ώστε να καταδειχθεί η αντίδρασή τους στον πρόσφατο νόμο που βάζει εμπόδια στις διανομές «Χωρίς Μεσάζοντες» και καταργεί τις άδειες πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου των παραγωγών αποτελεί η διανομή που έχει προγραμματιστεί για τις 14 Ιουνίου.

«Ταυτόχρονα στέλνουμε ένα μήνυμα σε όλους τους παραγωγούς της Αχαΐας, ότι είμαστε εδώ για να διαθέσουν τα προϊόντα τους απευθείας στους συμπολίτες μας», τονίζει σε ανακοίνωσή της η εθελοντική ομάδα του Βόλου «Ανωση».

Η «Ανωση» ενημερώνει ότι ξεκινούν οι παραγγελίες για πατάτες από την Αχαΐα. Οι παραγγελίες θα γίνονται διαδικτυακά, μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας που υπάρχει στην ιστοσελίδα (www.anwsi.gr) και τηλεφωνικά, τις καθημερινές στα τηλέφωνα 24210-20483 (6 έως 9 το απόγευμα).

Σχετικά με την προέλευση και την τιμή του προϊόντος ενημερώνει ότι πρόκειται για πατάτες ποικιλίας Fabula (σοδειάς Μαΐου 2014) από τη Λακκόπετρα Αχαΐας, στην τιμή των 5 ευρώ/13 κιλά, σε συσκευασία δίχτυ των 13 κιλών (0,385 ευρώ/κιλό). Το προϊόν συνοδεύεται από χημική ανάλυση, σύμφωνα με την οποία είναι απαλλαγμένο από κατάλοιπα φυτοφαρμάκων.

Η διανομή προγραμματίζεται για το Σάββατο 14 Ιουνίου 2014, στο πάρκινγκ του Πανθεσσαλικού σταδίου.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί συλλογή πλαστικών καπακιών, συλλογή χρησιμοποιημένου τηγανέλαιου, συλλογή φαρμάκων που δεν έχουν λήξει, και συλλογή τροφίμων που θα διατεθούν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου