ΤΟΠΙΚΑ

Τουριστική προβολή του Βόλου και του Πηλίου στη σερβική αγορά

τουριστική-προβολή-του-βόλου-και-του-π-241237

Στη διεθνή έκθεση “International Fair Of Τουρισμός” που πραγματοποιήθηκε από 27 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου στο Βελιγράδι, συμμετείχε ο Δήμος Βόλου στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος τουριστικής προβολής του Δήμου, επιμένοντας στην προσπάθεια ενίσχυσης της προβολής της περιοχής σε χώρες της Βαλκανικής χερσονήσου.

Το εκθεσιακό περίπτερο του Δήμου Βόλου, το οποίο ήταν τοποθετημένο στο Κεντρικό Περίπτερο του ΕΟΤ, επισκέφθηκε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος ενημερώθηκε από τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δήμου Βόλου, κ.Νίκο Στόϊκο, για την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής στον τομέα του τουρισμού.

Σημειώνεται ότι στην έκθεση συμμετείχε από κοινού με το Δήμο Βόλου, για δεύτερη χρονιά φέτος, ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Ν. Μαγνησίας, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπρόεδρο Θ.Σπύρου – που είναι παράλληλα και μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Δήμου Βόλου – και τον Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Θεσσαλίας Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Ν.Φιλίππου. Μέσα από έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό παρουσιάστηκαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, όπως οι φυσικές ομορφιές, ο πολιτιστικός και μυθολογικός πλούτος της περιοχής, οι σύγχρονες υποδομές και η εύκολη οδική πρόσβαση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα μοναστήρια και τα εκκλησιαστικά μνημεία του Πηλίου, όπως επίσης στις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, στοιχεία που κέρδισαν το ενδιαφέρον των Σέρβων. Το περίπτερο επισκέφθηκαν εκπρόσωποι μεγάλων τουριστικών γραφείων της Σερβίας, οι οποίοι εξέφρασαν ενδιαφέρον για συνεργασία με επαγγελματίες της περιοχής.

Η δράση τουριστικής προβολής του Βόλου και του Πηλίου πλαισιώθηκε από την παρουσίαση χορευτικού προγράμματος από ομάδα του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου, τόσο σε αίθουσα εκδηλώσεων της Έκθεσης, όσο και στο κέντρο του Βελιγραδίου. Την προσπάθεια του Δήμου Βόλου υποστήριξε ο κ. Βασίλης Ασδεράκης μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Δήμου Βόλου και Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου και η γραμματέας της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δήμου Βόλου κ. Γεωργία Ταμπάκη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου