ΤΟΠΙΚΑ

Ζωντανή παρά το 48ωρο λουκέτο η ιστορική Μινέρβα

ζωντανή-παρά-το-48ωρο-λουκέτο-η-ιστορική-383561

Αν και το μαγαζί ήταν κλειστό, δεκάδες Βολιώτες «διαμαρτυρήθηκαν» για τη σφράγιση, επιστρέφοντας στο στέκι τους

Τι κι αν εφοριακοί – «τουρίστες» επέβαλλαν 48ωρο λουκέτο, στην ιστορική Μινέρβα, Κυριακή μεσημέρι, επειδή δεν βρήκαν αποδείξεις σε περισσότερα από 20 τραπεζάκια; Το πασίγνωστο στέκι του Βόλου, που μεγάλωσε και συνεχίζει να μεγαλώνει γενιές και γενιές, παρέμεινε ζωντανό την Κυριακή το βράδυ. Δεκάδες θαμώνες κάθισαν στα εξωτερικά τραπεζάκια κάτω από την τέντα του καταστήματος και στο «νησί», έστω κι αν δεν μπορούσαν να παραγγείλουν την αγαπημένη τους πάστα φούρνου, τη θρυλική σούπερ μόκα ή το… φραπόγαλο. Ήταν μία διαφορετική διαμαρτυρία για το προσωρινό κλείσιμο του μαγαζιού, από τους ίδιους τους θαμώνες του καταστήματος.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Όπως αποκάλυψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, εφοριακοί – «τουρίστες» που βρίσκονται από την περασμένη Παρασκευή στον Βόλο, επέβαλαν το 48ωρο λουκέτο στη Μινέρβα. Σε έλεγχο που έκαναν στο κατάστημα όπου εμφανίστηκαν ως πελάτες, το Σάββατο το βράδυ, εντόπισαν περισσότερα από 20 τραπεζάκια χωρίς απόδειξη, βεβαίωσαν τσουχτερό πρόστιμο και επέβαλαν 48ωρη αναστολή της λειτουργίας του.

Το λουκέτο κλείδωσε την Κυριακή, νωρίς το απόγευμα και για 48 ώρες, έως σήμερα δηλαδή, στις 4μ.μ.

Η είδηση ότι η ιστορική καφετέρια κλείνει προσωρινά, προκάλεσε θυελλώδεις αντιδράσεις από τους θαμώνες της, που έχασαν για δύο ημέρες το καθημερινό τους στέκι.

Αποφάσισαν λοιπόν να διαμαρτυρηθούν με ένα πρωτότυπο τρόπο: ενώ η κεντρική πόρτα του καταστήματος ήταν κλειστή και τα φώτα σβηστά, δεκάδες κάθονταν στα εξωτερικά τραπεζάκια και έδιναν ζωή στο κλειστό μαγαζί με την παρουσία τους. Με σπαστό καφεδάκι από το περίπτερο, αναψυκτικά και νερά, κάθισαν στα τραπεζάκια της Μινέρβα, όπως κάνουν καθημερινά.

Το στέκι μπορεί να έκλεισε από την εφορία, παρέμεινε όμως ζωντανό από τους θαμώνες του.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι μας στηρίζουν», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, Στάθης Προσήλιας. Ο ίδιος αναφερόμενος στην επίσκεψη των εφοριακών – «τουριστών», χαρακτήρισε την ποινή που του επιβλήθηκε άδικη. «Εμείς πάντα κόβουμε όλες τις αποδείξεις. Καμία παραγγελία δεν βγαίνει χωρίς απόδειξη. Έχουμε όμως πελάτες νεαρό κόσμο. Ανοίγουν το τάβλι για να παίξουν στο τραπέζι και πετούν τις αποδείξεις. Κάπως έτσι βρήκαν ότι περισσότερα από 20 τραπέζια δεν είχαν αποδείξεις. Εγώ όμως θα προτείνω τη σύνδεση των ταμειακών μηχανών απευθείας με το Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να υπάρχει πλήρης έλεγχος», υπογράμμισε ο κ. Προσήλιας.

Η Μινέρβα, που είναι η παλιότερη καφετέρια στην παραλία του Βόλου. Λειτουργεί ανελλιπώς από το 1935 και έχει συνδέσει το όνομά της με τη νεότερη ιστορία της πόλης. Στο εσωτερικό της μάλιστα φιλοξενείται πλούσιο ασπρόμαυρο φωτογραφικό υλικό, από την πασίγνωστη καφετέρια, μέσα στο οποίο αποτυπώνεται και η ζωή του Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου