ΤΟΠΙΚΑ

Φωτιά στα Noodle’s, κάπνισε το Βόλο (φωτογραφίες + βίντεο)

φωτιά-στα-noodles-κάπνισε-το-βόλο-φωτογραφ-382340

Αναστάτωση στο κέντρο του Βόλου προκάλεσε η φωτιά που προκλήθηκε χθες το μεσημέρι στην καμινάδα του εστιατορίου Noodle’s στη διάρκεια παρασκευής φαγητού.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 12.30 το μεσημέρι με πυκνό καπνό να βγαίνει από την καμινάδα του εστιατορίου που βρίσκεται στην Ιάσονος με Γκλαβάνη και να σχηματίζει γρήγορα ένα κίτρινο – καφέ νέφος πάνω από τον κεντρικό τομέα του Βόλου, προκαλώντας ανησυχία σε πολλούς κατοίκους και καταστηματάρχες που δεν γνώρισαν την εστία και την έκταση της φωτιάς.

Αμέσως μόλις άρχισαν να φλέγονται εύφλεκτα υλικά που είχαν συγκεντρωθεί στο εσωτερικό της ψηλής καμινάδας και ο καπνός να διαχέεται και στο εσωτερικό του καταστήματος, σήμανε συναγερμός και το προσωπικό προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά με τη χρήση φορητών πυροσβεστήρων, ενώ ειδοποιήθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου που έσπευσε έγκαιρα στο σημείο.

Με συντονισμένη επιχείρηση από το εσωτερικό του καταστήματος και τη χρήση αντιασφυξιογόνων μέσων από τους πυροσβέστες, η φωτιά υποχώρησε, ενώ και από το εξωτερικό, δηλαδή από την ταράτσα του κτιρίου, γινόταν διαρκώς ρήψη νερού ώστε να προκληθεί ψύξη του αγωγού.

Τελικά, μετά από μισή περίπου ώρα, η φωτιά είχε κατασβεστεί πλήρως, προκαλώντας μικρές φθορές στην κουζίνα του εστιατορίου.

Το νέφος που είχε σχηματιστεί πάνω από την Ιάσονος και επεκτεινόταν στον κεντρικό τομέα, ήταν ορατό από την αρχή σχεδόν της Ιάσονος με συνέπεια διερχόμενοι οδηγοί όσο πλησίαζαν στο εστιατόριο, να μειώνουν ταχύτητα για να διευκολύνουν τις κινήσεις των πυροσβεστικών οχημάτων και των πυροσβεστών που έδρασαν άμεσα και αποτελεσματικά.

Δεκάδες ήταν και οι περαστικοί που συγκεντρώθηκαν στο σημείο για να δουν την επιχείρηση της Πυροσβεστικής ή να απαθανατίσουν τις προσπάθειες των πυροσβεστών με τα φλας των μηχανών να επικεντρώνονται σε γυναίκα πυροσβέστη που συμμετείχε ισότιμα και ενεργά, όπως και οι άντρες συνάδελφοί της, στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Με αφορμή την φωτιά που εκδηλώθηκε στην καμινάδα του εστιατορίου, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία επισημαίνεται η υποχρέωση των υπευθύνων τέτοιων χώρων να ελέγχουν την καλή λειτουργία μέσων και εγκαταστάσεων και όταν αντιλαμβάνονται προβλήματα που αυξάνουν τους κινδύνους ατυχημάτων, πυρκαγιάς κ.λπ. να επιλαμβάνονται για την επίλυσή τους.

Η συντονισμένη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, δεν επέτρεψε στη φωτιά να επεκταθεί από την καμινάδα του εστιατορίου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου