ΤΟΠΙΚΑ

Τσιπουρομεζέδες γεύτηκαν οι Σέρβοι

τσιπουρομεζέδες-γεύτηκαν-οι-σέρβοι-640945

Επαγγελματίες της Νέας Αγχιάλου στη διεθνή τουριστική έκθεση «Sajam Turizma» του Βελιγραδίου

Χαρακτηριστικές γεύσεις της περιοχής μας παρουσιάστηκαν στο Βελιγράδι, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Ενωσης Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου στην τουριστική έκθεση «International Fair Of Tourism – Sajam Turizma» στο Βελιγράδι. Η Ενωση συμμετείχε για δεύτερη χρονιά στην έκθεση, με το περίπτερο του Δήμου Βόλου, ως μέλος της επιτροπής τουριστικής προβολής του Δήμου Βόλου.

Η παρουσία της Ενωσης Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου ήταν αρκετά έντονη, καθώς στις 20 Φεβρουαρίου παρουσιάστηκε σε ειδική αίθουσα εκδηλώσεων, μεγάλος μπουφές γαστρονομίας της περιοχής μας με μια μεγάλη ποικιλία εδεσμάτων και τσιπουρομεζέδων, ενθουσιάζοντας τους παρευρισκόμενους Σέρβους επισκέπτες με τις γευστικές περιπλανήσεις της Μαγνησίας, συνοδεία φυσικά του ντόπιου «Θεσσαλικού» τσίπουρου (προσφορά του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα»).

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με την άψογη παρουσία των χορευτικών παραδοσιακών τμημάτων του συλλόγου «των εν Θεσσαλία Οξυωτών» Νέας Αγχιάλου και της χορευτικής ομάδας του περιφερειακού τμήματος Αλμυρού του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου, σε μια μουσική περιπλάνηση ήχων και χορών της Μαγνησίας.

Το μεσημέρι της 21ης Φεβρουαρίου, η Ενωση Επαγγελματιών Νέας Αγχιάλου πραγματοποίησε ωριαία εκδήλωση στην κεντρική πλατεία Μιχαΐλοβα του Βελιγραδίου, όπου διανεμήθηκαν στο πολυπληθές παρευρισκόμενο κοινό, πληροφοριακά έντυπα του Δήμου Βόλου και της Νέας Αγχιάλου, προσφέρθηκε άφθονο τσίπουρο με μεζέδες κάτω από τους ήχους της τοπικής μας παράδοσης με χορούς, από τις χορευτικές ομάδες του Συλλόγου των «Εν Θεσσαλία Οξυωτών» Νέας Αγχιάλου και την χορευτική ομάδα του Περιφερειακού Τμήματος Αλμυρού του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ο πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματιών Νέας Αγχιάλου, Βασίλης Ασδεράκης επισκέφθηκε πλήθος τουριστικών φορέων παρουσιάζοντάς τους πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό της Νέας Αγχιάλου και του Δήμου Βόλου, οι οποίοι εκδήλωσαν πολύ έντονο ενδιαφέρον για την περιοχή μας, ως νέο τουριστικό προορισμό στην αγορά της Σερβίας.

Η Ενωση Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου, θα βρίσκεται πάντα αρωγός και στενός συνεργάτης στις προσπάθειες του Δήμου Βόλου για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας και στην ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων της τοπικής μας γαστρονομίας και τοπικών προϊόντων, που αποτελούν μοχλοί διαφοροποίησης του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου