ΤΟΠΙΚΑ

«Βήματα καρδιάς, ανάσες ζωής» στον Βόλο  

βήματα-καρδιάς-ανάσες-ζωής-στον-βόλ-382287

Η Ελληνική Εταιρεία Χειρουργών Θώρακος-Καρδιάς-Αγγείων (Ε.Ε.Χ.Θ.Κ.Α) με πρόεδρο τον Βολιώτη καθηγητή Θωρακοχειρουργικής Χριστόφορο Φορούλη, σε συνεργασία με την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και με την υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας και της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Fair Life Lung Cancer Care, διοργανώνει στον Βόλο την ετήσια φθινοπωρινή της εκδήλωση με τίτλο «Βήματα καρδιάς, ανάσες ζωής».

Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι να αναδείξει την αξία της σωματικής άσκησης στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων και του καρκίνου του πνεύμονα.

Η εκδήλωση ξεκινάει με δύο στρογγυλές τράπεζες τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου 9 Οκτωβρίου 2021 στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου «Valis» στην Αγριά Βόλου, οι οποίες θα αναφέρονται στην πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα και των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Ομιλητές και σχολιαστές είναι καταξιωμένοι επιστήμονες, τόσο από τη Θεσσαλία, όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ανάμεσα στις δύο στρογγυλές τράπεζες θα φιλοξενηθεί η πέραν των καθιερωμένων ομιλία του νέου Ambassador της Fair Life, διεθνούς ορειβάτη Νίκου Μαγγίτση, ο οποίος είναι ο μόνος Έλληνας αλπινιστής που έχει ολοκληρώσει το εγχείρημα των «7 κορυφών», δηλαδή έχει ανεβεί στις επτά υψηλότερες κορυφές του πλανήτη, σε καθεμία από τις επτά ηπείρους (Έβερεστ, Ακονκάγκουα, Μακ Κίνλεϊ, Κιλιμάντζαρο, Ελ Μπρους, Βίνσον, και Κάρστενσζ).

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Κυριακής 10 Οκτωβρίου 2021 με ένα περίπατο στην παραλία του Βόλου. Σκοπός του περιπάτου είναι να προβληθεί στο ευρύ κοινό η μεγάλη αξία της καθημερινής άσκησης στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ανθρώπου και στην πρόληψη διαφόρων νοσημάτων.

Η επιστημονική εκδήλωση είναι υβριδική και η παρακολούθηση μπορεί να γίνει με φυσική παρουσία στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου «Valis» ή διαδικτυακά από τη livemedia (www.livemedia.gr/hsvolos21). Η εκδήλωση μοριοδοτείται με 4 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (C.M.E. – C.P.D. Credits), από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και το τελικό πρόγραμμα βρίσκεται στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://medevents.gr/congress/hsvolos21?lang=1

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου