ΤΟΠΙΚΑ

Μεϊκόπουλος: «Δε θα είναι έκπληξη να επιστρέψει στη ΝΔ ο Μπογδάνος στο μέλλον»

μεϊκόπουλος-δε-θα-είναι-έκπληξη-να-επ-379068

Για τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Αναλυτικά η δήλωση του:

«Γιατί ο κ. Μητσοτάκης διέγραψε τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο από τη ΝΔ; Τον διέγραψε για τις ακραίες απόψεις του ή επειδή εξέφραζε ανοιχτά και δημόσια την ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματός του, που ο ίδιος και θέλει και διατηρεί, αλλά στα κρυφά;

Ο κ. Κυρανάκης σε σημερινή τηλεοπτική του εμφάνιση, πάντως, ανέφερε ότι στην πολιτική έχει σημασία πού και πότε λες την άποψή σου, και όχι ποια είναι η άποψή σου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο κ. Μητσοτάκης ενοχλήθηκε από την αλλαγή της ατζέντας που προκάλεσαν τα σχόλια Μπογδάνου και τελικά «χάλασε» την επικοινωνιακή φιέστα που στήθηκε γύρω από την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας και στην οποία εκείνος έχει επενδύσει.

Ο κ. Μπογδάνος στη Βουλή πρόλαβε να κατονομάσει και άλλα δύο στελέχη που συμμετείχαν στη γιορτή μίσους στο Βίτσι, το Βουλευτή Καστοριάς κ. Τζηκαλάγια και τη διευθύντρια του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κα. Αντωνίου, για τους οποίους η ΝΔ και ο Πρωθυπουργός τηρούν σιγή ασυρμάτου. Ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει ότι πρέπει να κρύψει κάτω από το χαλί τα «έργα και τις ημέρες» πολλών στελεχών του κόμματός του και επιχειρεί να κλείσει βιαστικά οποιαδήποτε συζήτηση για το ιδεολογικό σύστημα της ΝΔ με την αποπομπή Μπογδάνου.

Το βέβαιο είναι ότι με τη διαγραφή ήρθε στην επιφάνεια η έντονη εσωκομματική δραστηριότητα εντός της ΝΔ με την «αναξιοποίητη» κοινοβουλευτική ομάδα, τους εξωκοινοβουλευτικούς και τις μεταγραφές – ανεμομαζώματα.

Ωστόσο, με το βλέμμα στις εκλογές, την ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ ενισχυμένη και τα ακροδεξιά ακροατήρια στα οποία ο κ. Μητσοτάκης τόσο καιρό έκλεινε το μάτι, δεν αποκλείεται ο κ. Μπογδάνος να επιστρέψει. Και άλλα στελέχη, που σήμερα είναι κορυφαίοι Υπουργοί της Κυβέρνησης, έχουν «ξεπλυθεί» από τις αμαρτίες του παρελθόντος τους.

Άλλωστε, ο Υπουργός Επικρατείας κ. Γεραπετρίτης λίγες μόνο ώρες μετά την αποπομπή άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του Κων/νου Μπογδάνου στη ΝΔ «στο πλαίσιο ενός δυναμικού πολιτικού παιγνιδιού όπου οτιδήποτε θα μπορούσε να συμβεί στο μέλλον».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου