ΤΟΠΙΚΑ

Στον «πάγο» ακόμη οι εργασίες στα δικαστήρια Βόλου

στον-πάγο-ακόμη-οι-εργασίες-στα-δικα-378557

Την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινά το νέο δικαστικό έτος

Κανένα νεότερο από κανέναν φορέα δεν υπήρξε στον δικαστικό κόσμο για τις εργασίες επιδιόρθωσης των φθορών στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου.

Αν και οι εργασίες σταμάτησαν τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου μετά από αιφνίδια παρέμβαση της Εφορείας Νεοτέρων Μνημείων, η οποία ζητεί περαιτέρω πιστοποιητικά για την εκτέλεση του έργου και μελέτες και την ερχόμενη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου ξεκινά το νέο δικαστικό έτος, η ολοκλήρωση των εργασιών για την επιδιόρθωση των φθορών βρίσκεται στον «αέρα» χωρίς να εκδηλωθεί το παραμικρό ενδιαφέρον, επισημάνθηκε χαρακτηριστικά.

Οι αποκαταστάσεις του εργολάβου είχαν ξεκινήσει στις 7 Αυγούστου με τα συνεργεία να εργάζονται ακόμη και Σαββατοκύριακα προκειμένου να τις ολοκληρώσουν γρήγορα και να μην υπάρξουν προβλήματα με την έναρξη των δικαστηρίων.

Ομως ενώ απέμεναν λίγες πλέον μέρες για την ολοκλήρωση του έργου, η παρέμβαση της Εφορείας Νεοτέρων Μνημείων «πάγωσε» την οποιαδήποτε εξέλιξη.

Στα σημεία των εργασιών στον διάδρομο των δικαστηρίων που οδηγεί στην Εισαγγελία Βόλου τοποθετήθηκαν πρόχειρα κορδέλες για την απαγόρευση προσέγγισης των πολιτών για λόγους επικινδυνότητας.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί χαρακτηρίζεται απαράδεκτη από τον δικαστικό κόσμο.

Επισημαίνεται ότι η εκτέλεση των εργασιών είχε κριθεί επείγουσα από την Πολεοδομία του δήμου Βόλου που σε αυτοψία της αρχές του 2018 κατέληγε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα στον φέροντα οργανισμό του κτιρίου. Για την επισκευή των ζημιών οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας είχαν προχωρήσει στη σύνταξη μελέτης ενώ το υπουργείο Δικαιοσύνης χρηματοδότησε την αποκατάσταση με ποσό των 25.000 ευρώ.

Η εν λόγω εργολαβία αφορά στην αποκατάσταση τριών υποστυλωμάτων του Δικαστικού Μεγάρου τα οποία έχουν υποστεί ρηγματώσεις, καθώς και σε εργασίες καθαίρεσης επιχρισμάτων, σκυροδεμάτων, πλακιδίων και αποκατάστασης των καθαιρέσεων τόσο στο ισόγειο του δικαστικού μεγάρου όσο και στον α’ όροφο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου