ΤΟΠΙΚΑ

Σύμβαση με περικοπές ή κινητοποιήσεις ~ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ

σύμβαση-με-περικοπές-ή-κινητοποιήσει-377208

Εν αναμονή της σημερινής ψηφοφορίας στην ΑΓΕΤ Ηρακλής

Μπροστά στο δίλημμα οι εργαζόμενοι της ΑΓΕΤ Ηρακλής που ψηφίζουν χθες και σήμερα προκειμένου να αποφασίσουν εάν αποδέχονται να υπογραφεί νέα επιχειρησιακή σύμβαση με μειωμένες αποδοχές ή θα προχωρήσουν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις καθώς η εταιρεία αντιπροτείνει ατομικές συμβάσεις μετά τη λήξη της μετενέργειας σύμφωνα με το σωματείο.

Η ψηφοφορία αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα το μεσημέρι ενώ χθες και πριν ξεκινήσει η διαδικασία πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνέλευση των εργαζομένων καθώς το σωματείο έκρινε ότι διαμορφώθηκαν νέα δεδομένα για τα οποία έπρεπε να λάβει γνώση το προσωπικό που πριν από δύο εβδομάδες είχε καταψηφίσει την πρόταση της εταιρείας για μειωμένες αποδοχές με 122 ψήφους και 77 υπέρ.

Μετά το όχι των εργαζομένων η εταιρεία επανήλθε με τελεσίγραφο ουσιαστικά λέγοντας ότι προχωρά στην Π.Ι.Σ και ενώ από τα έξι σωματεία του Ομίλου τα τέσσερα είχαν υπογράψει επιχειρησιακή σύμβαση με μειωμένες αποδοχές και απέμεναν ΑΓΕΤ και Μηλάκι που αντιδρούσαν.

Ετσι αποφασίστηκε να συγκληθεί νέα συνέλευση και να γίνει νέα ενημέρωση του προσωπικού.

Στη χθεσινή συνέλευση ο πρόεδρος του σωματείου Β. Κουκλουμπέρης ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τα νέα δεδομένα όπως είπε που δημιουργήθηκαν και τους κάλεσε να αποφασίσουν με σοβαρότητα και ωριμότητα για το μέλλον τους κλείνοντας τα αυτιά τους στις διάφορες «σειρήνες». Επιτέθηκε εξάλλου στο ΠΑΜΕ που πριν από μία εβδομάδα επέλεξε να πραγματοποιήσει παρουσία υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΚΚΕ συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο για να εκφράσει στήριξη στο προσωπικό που «αντιστάθηκε όπως τονίζονταν στις εντολές της εργοδοσίας», υπογραμμίζοντας ότι είναι απαράδεκτο να υπάρχει μικροκομματική εκμετάλλευση από μία συνδικαλιστική παράταξη σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Εντονη κριτική στο προεδρείο του σωματείου των εργαζομένων άσκησε εκ μέρους της ΑΣΚΕ ο συνδικαλιστής Τ. Τσόγκας «χρεώνοντας» στο σωματείο μειωμένα αντανακλαστικά και λανθασμένους χειρισμούς στις διαπραγματεύσεις μέχρι τώρα ενώ επίσης υπογράμμισε ότι η παράταξή του επιμένει στο ΟΧΙ και ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να μην αποδεχτούν τα τελεσίγραφα της εταιρείας.

Αποτελέσματα 1ου τριμήνου 2014 του Ομίλου Εταιρειών Ηρακλής

Στο μεταξύ ο Ομιλος Εταιρειών Ηρακλής ανακοίνωσε χθες πωλήσεις ύψους 58,1 εκατ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του 2014 αυξημένες κατά 15,0%, σε σύγκριση με 50,5 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Οι πωλήσεις της Εταιρείας ανήλθαν σε 51,6 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 11,2%, σε σύγκριση με 46,4 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2013.

Η αύξηση του κύκλου εργασιών το πρώτο τρίμηνο του 2014 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013, οφείλεται στην εξαγωγική δραστηριότητα και την ενίσχυση των πωλήσεων στην εγχώρια αγορά. Μετά από πέντε χρόνια συνεχιζόμενης ύφεσης στην εσωτερική αγορά, οι πωλήσεις επηρεάστηκαν θετικά από την αύξηση της κατασκευαστικής δραστηριότητας στα δημόσια και συγχρηματοδοτούμενα έργα υποδομής και ειδικότερα τα μεγάλα οδικά έργα. Οσο για την ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα, το πρώτο τρίμηνο του 2014 παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα.

Επιπρόσθετα, το πρώτο τρίμηνο του 2014 ο Ομιλος και η Εταιρεία συνέχισαν την υλοποίηση μέτρων μείωσης του λειτουργικού κόστους και βελτιστοποίησης των παραγωγικών, εφοδιαστικών και διοικητικών λειτουργιών. Παράλληλα εντείνονται οι προσπάθειες για αξιοποίηση ευκαιριών προώθησης καινοτομικών προϊόντων και λύσεων τόσο στην εγχώρια όσο και τις διεθνείς αγορές.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου