ΤΟΠΙΚΑ

Βροντερό «όχι» από εργαζόμενους ~ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΑΓΕΤ

βροντερό-όχι-από-εργαζόμενους-στο-ε-358330

Καταψήφισαν την πρόταση της εταιρείας για υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης

«Βροντερό όχι» από τους εργαζόμενους της ΑΓΕΤ Ηρακλής στην τελική πρόταση της εταιρείας για την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης. Η ψηφοφορία που έγινε χθες και προχθές μετά τη συνέλευση του προσωπικού έβγαλε χθες απόρριψη της πρότασης. Σε σύνολο 200 εργαζομένων που ψήφισαν βρέθηκαν 122 ψηφοδέλτια με «Οχι» στην πρόταση και 77 υπέρ της υπογραφής επιχειρησιακής σύμβασης.

Το αποτέλεσμα θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν ήταν αναμενόμενο αλλά είναι ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί μεταξύ ειδικά των «βαρδιάνων» που εκτιμούν ότι οι απώλειες που θα έχουν είναι σημαντικές. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι εκτός από τους Αγετικούς του Βόλου και στο Μηλάκι οι εργαζόμενοι απέρριψαν την πρόταση της εταιρείας ενώ τις επόμενες μέρες αναμένονται οι αποφάσεις και των άλλων μονάδων.

Η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή της χθες εκφράζει την ικανοποίησή της για την απόφαση των εργαζομένων και υπογραμμίζει ότι «Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας μετά τη Γενική Συνέλευση ήταν το καλύτερο μήνυμα προς την πολυεθνική LaFarge και τους υπηρέτες της μέσα στο Δ.Σ. του σωματείου, ότι οι εργάτες θα δώσουν μάχη για τα δικαιώματά τους. Πρέπει όλοι οι εργάτες της περιοχής μας και όλης της Ελλάδας, να μάθουν τα όσα έγιναν πριν και κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης για να ξέρουν από πρώτο χέρι πως οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές δουλεύουν για λογαριασμό της εργοδοσίας. Ιδίως πρέπει να μάθουν γιατί αρκετοί από αυτούς είναι και υποψήφιοι στις εκλογές με τα διάφορα ψηφοδέλτια των κομμάτων της Ε.Ε. και των πολυεθνικών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου