ΤΟΠΙΚΑ

Συλλέγουν υπογραφές διαμαρτυρίας

συλλέγουν-υπογραφές-διαμαρτυρίας-377133

Λένε όχι στον ΕΟΠΥΥ οι ιδιώτες γιατροί του πρώην ΙΚΑ

Συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών διαμαρτυρίας για το μέτρο της αξιολόγησης από τους εργαζόμενους στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Οπως ενημέρωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Φούλη Τσιώμου, η συλλογή των υπογραφών αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του μήνα.

Οι αξιολογήσεις που θα συμπληρωθούν ατομικά από τους εργαζόμενους δεν έχουν διανεμηθεί ακόμη στο προσωπικό.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Δημόσια Νοσοκομεία είναι σταθερή στην απόφασή της για τη μη εφαρμογή του μέτρου και προωθεί διεθνή καμπάνια προκειμένου να αναδειχθεί «ο αυταρχισμός και η αυθαιρεσία της κυβέρνησης στη μεθοδευμένη αξιολόγηση – κατάταξη των υγειονομικών».

Στο μεταξύ, οι γιατροί του πρώην ΙΚΑ που δεν εντάχθηκαν στο ΠΕΔΥ (Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας) αρνούνται να υποβάλλουν αιτήσεις προκειμένου να συμβληθούν με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Μάνθος Δραμητινός είπε ότι περισσότεροι από τους μισούς γιατρούς που δεν συμβλήθηκαν (περίπου 50) δεν υποβάλλουν αιτήσεις.

Οι όροι που θέτει ο ΕΟΠΥΥ, εξήγησε, είναι εξευτελιστικοί αφού δεν υπάρχει καμία εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει και τη Συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.

Πανελλαδικά μόλις 1350 γιατροί από τους 3000 έχουν κάνει αίτηση προκειμένου να ενταχθούν στο δίκτυο των συμβεβλημένων γιατρών του Οργανισμού. Μάλιστα η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αποφάσισε να δώσει παράταση μέχρι τις 30 Μαΐου ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των ιατρών. Σημειώνεται ότι οι νέες συμβάσεις είναι 6μηνες και οι γιατροί που θα συμβληθούν θα έχουν τη δυνατότητα 200 επισκέψεων το μήνα και αποζημίωση 10 ευρώ ανά επίσκεψη.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ απέστειλε χθες εξώδικο προς τον υφυπουργό Υγείας Αντώνη Μπέζα, διαμαρτυρόμενη για την «8ωρη υποχρεωτική συνεχόμενη εργασία σε ειδικευμένους Ιατρούς μέλη της που εξετάζουν ασθενείς στα ιατρεία του ΠΕΔΥ, χωρίς την παρουσία Γραμματέων και Νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ ταυτόχρονα επιβαρύνονται με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και την ανάλογη παραπεμπτικογραφία. Κάλεσε δε τον υφυπουργό να άρει τη σχετική απόφαση, προειδοποιώντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου