ΤΟΠΙΚΑ

Σάρωσαν οι γιατροί των ψηφοδελτίων ~ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΟΛΟΥ

σάρωσαν-οι-γιατροί-των-ψηφοδελτίων-μπ-371498

Οι πολίτες αφήνουν σε ιατρικά χέρια τη… γιατρειά των προβλημάτων της πόλης τους

Μικρός… Θεός θεωρείται ο γιατρός. Και οι ασθενείς φαίνεται να… προσεύχονται δια της ψήφου τους, ιδίως σε μια εποχή που το δημόσιο σύστημα υγείας νοσεί και πολλοί δεν έχουν καν πρόσβαση σε αυτό. Δεν είναι τυχαίο ότι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι των συνδυασμών του Βόλου που «σάρωσαν» στην κάλπη, ανήκουν στο χώρο της Ιατρικής.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Πρώτος των πρώτων σε σταυρούς, ο ορθοπεδικός – νοσοκομειακός γιατρός και υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του Αχιλλέα Μπέου «Νέα Εποχή Νέα Δυναμική», Γιώργος Μουλάς. Συγκέντρωσε το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων στην κάλπη της προηγούμενης Κυριακής, 2.661 στον αριθμό και έκοψε πρώτος το νήμα εισόδου στο νέο δημοτικό συμβούλιο Βόλου, όχι μόνο από το συνδυασμό με τον οποίο έθεσε υποψηφιότητα αλλά από το σύνολο των πέντε ψηφοδελτίων που έδωσαν την προηγούμενη Κυριακή τη μάχη για το σταυρό.

Πρωτιά και για το νευροχειρούργο Νίκο Χαυτούρα, που έθεσε υποψηφιότητα με το συνδυασμό του Μαργαρίτη Πατσιαντά «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης». Ο νοσοκομειακός γιατρός που πέρασε και στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πριν από τρία χρόνια ως δημοτικός σύμβουλος, συγκέντρωσε 2.171 σταυρούς, καταλαμβάνοντας από τις πρώτες θέσεις στο νέο δημοτικό συμβούλιο.

Ψήφο εμπιστοσύνης και στον τρίτο σε ψήφους γιατρό – οδοντίατρο, Αναστάσιο Μπατζιάκα. Συμμετείχε στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφιος με το συνδυασμό του κ. Αχιλλέα Μπέου και εκλέγεται με 1.220 σταυρούς, δημοτικός σύμβουλος Βόλου.

Από τις πρώτες θέσεις στο δημοτικό συμβούλιο του Βόλου, καταλαμβάνει και ο καρδιολόγος και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, Ματθαίος Δραμητινός, που έχει στο βιογραφικό του πλούσια δράση στους κοινωνικούς αγώνες για την υγεία, τη ρύπανση και το Νοσοκομείο Βόλου. Απέσπασε 913 σταυρούς και αναδείχθηκε δεύτερος πλειοψηφών στο συνδυασμό του κ. Μαργαρίτη Πατσιαντά.

Την πρώτη τριάδα του ψηφοδελτίου Πατσιαντά και την πεντάδα των γιατρών συμπληρώνει ο καρδιολόγος -επίσης στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου- Αλέξανδρος Δούρας. Στους 746 ανέρχεται ο αριθμός των ψήφων που συγκέντρωσε ο κ. Δούρας για τον οποίο άνοιξαν ορθάνοιχτα οι πόρτες της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου.

Συνολικά πέντε από τους 49 νέους συμβούλους στο δημοτικό συμβούλιο του Ενιαίου Δήμου Βόλου θα είναι γιατροί. Το 10% δηλαδή της σύνθεσης του 49μελούς συμβουλίου, προέρχεται από την ιατρική, με τους πολίτες να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στο γιατρό της καρδιάς τους, που τους βοήθησε σε κάποια δύσκολη στιγμή της ζωής τους όσον αφορά θέματα υγείας.

Πρόκειται δε για μια παράδοση που θέλει τους ψηφοφόρους να έχουν διάθεση να αφεθούν σε ιατρικά χέρια για τη… γιατρειά των καθημερινών τους προβλημάτων στην πόλη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου