ΤΟΠΙΚΑ

Εφυγε πλήρης ημερών ο Γεώργιος Γιαννούχος  

εφυγε-πλήρης-ημερών-ο-γεώργιος-γιαννο-371926

Απεβίωσε σε ηλικία 97 ετών ο Γεώργιος Γιαννούχος, ο οποίος ήταν πολύ γνωστός στην τοπική κοινωνία από την προσφορά του στην εκπαίδευση, αλλά και το συγγραφικό του έργου.

Ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός καταγόταν από το Μοσχόφυτο Τρικάλων, αλλά ζούσε στον Βόλο εδώ και πολλές δεκαετίες και υπηρέτησε τη δημόσια εκπαίδευση στη Μαγνησία από το ’64 έως το ’84.

Ηταν διευθυντής στο σχολείο του Σέσκλου και στα 2ο, 7ο και 25ο Δημοτικά Βόλου, ενώ είχε διατελέσει γραμματέας στην πρώην Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης (ΝΕΛΕ) και βοηθός επιθεωρητής της εκπαίδευσης. Ο Σύλλογος Διδασκόντων Μαγνησίας τον είχε τιμήσει για την προσφορά του.

Ξεκίνησε να υπηρετεί τη δημόσια εκπαίδευση το ’50 στην περιφέρεια Καλαμπάκας και ήταν δάσκαλος στα χωριά Ματονέρι και Καλομοίρα μετά τις σπουδές του στην Παιδαγωγική Ακαδημία της Λάρισας.

Μετά τη συνταξιοδότησή του ασχολήθηκε με τη συγγραφή βιβλίων για τον τόπο καταγωγής και τελευταία ασχολούταν με το γενεαλογικό δέντρο της οικογένειάς του που ξεκινά από το 1770.

Από τον γάμο του είχε αποκτήσει μία κόρη, τη δικηγόρο Αρχοντή, και έναν γιο, τον Λάμπρο που είναι στέλεχος σε επιχείρηση της Αθήνας, ενώ ευτύχησε να γνωρίσει 3 εγγόνια και 2 δισέγγονα.

Είχε διαύγεια πνεύματος και γαλήνια γηρατειά.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή 10 Οκτωβρίου στις 13:30 από τον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου Κοιμητηρίου. Η οικογένειά του παρακαλεί αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στην Κιβωτό του Κόσμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου