ΛΑΡΙΣΑ

Με αφετηρία το Βόλο ξεκίνησε το Ιστορικό Ράλι Ολύμπου

με-αφετηρία-το-βόλο-ξεκίνησε-το-ιστορι-372361

Τέλος στην ανυπομονησία των πληρωμάτων έβαλε η εκκίνηση, υπό καταρρακτώδη βροχή, του περίφημου Ιστορικού Ράλι Ολύμπου, το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021 ,από την παραλία του Βόλου ( κτίριο «Παπαστράτος»), στις 11 το πρωί, που φέτος είναι αφιερωμένο στη μνήμη του αείμνηστου Προέδρου της ΛΕΚΑΜ , Γεώργιου Τσάλιου.

Δεκάδες κλασσικά αυτοκίνητα-αντίκα πλημμύρισαν το Βόλο, δημιουργώντας ένα ρετρό σκηνικό άλλων εποχών, συμμετέχοντας σε έναν θεσμό, που από την πρώτη στιγμή «έκλεψε» τις καρδιές όλων των φανατικών οδηγών κλασσικής αυτοκίνησης , που κάθε χρόνο ταξιδεύουν από πολύ μακριά για να λάβουν μέρος στον μοναδικό αυτό αγώνα.

Στην εκκίνηση παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Μαγνησίας κ. Χρήστος Μπουκώρος, η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ. Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο εκπρόσωπος της Υφυπουργού Παιδείας κ. Ζέττας Μακρή κ. Απόστολος Νάσιος, οι πρόεδροι των διοργανωτών κ. Νίκος Κουτουνίδης(ΛΕΚΑΜ) , κ. Κώστας Σκριάπας (Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ») , κ. Τέλης Δουλόπουλος (ΛΕΚΟΒ) και ο κ. Νίκος Γκανάκης (ΣΚΑΛ), ενώ εκατοντάδες ήταν οι φίλοι των κλασσικών οχημάτων που απόλαυσαν την εκκίνηση, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Χαιρετισμό έστειλε ο Βουλευτής Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας.

Τερματισμός αύριο Κυριακή 10/10 στην Ελασσόνα

Ο τερματισμός θα γίνει και φέτος, την Κυριακή 10/10 στις 1 το μεσημέρι, στην Ελασσόνα, που είναι η γενέτειρα του μεγάλου θεσμού για την Ελλάδα μετά από την άριστη συνεργασία και υποστήριξη που παρέχεται από τον Δήμο Ελασσόνας και τον Δήμαρχο κ. Νίκο Γάτσα, τα δύο τελευταία χρόνια και έτσι ένα μεγάλο γεγονός, διεθνούς εμβέλειας, επιστρέφει στη φυσική του έδρα , από όπου και ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια.

Το περίφημο αυτό Ράλι διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια από την πανίσχυρη Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας ( ΛΕΚΑΜ-Θεσσαλονίκη) και το Δίκτυο ’ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” (Ελασσόνα ), σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Κλασσικών Αυτοκινήτων Λάρισας (ΣΚΑΛ) και τη Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου (ΛΕΚΟΒ) , με την υποστήριξη της FIVA και της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ, ενώ τελεί υπό την Αιγίδα και τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων) , του Δήμου Ελασσόνας και του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Πολιτισμού.

Μαγικές εικόνες θα ζήσουν οι φίλοι των κλασσικών αυτοκινήτων –αντίκα στους νομούς Λάρισας και Μαγνησίας, στις 9 και 10 Οκτωβρίου 2021 αφού το περίφημο 10ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου 2021 (The Historic Rally of Olympian Gods ), που έχει κλέψει τις καρδιές όλων των φίλων της κλασσικής αυτοκίνησης σε Ελλάδα και εξωτερικό, θα επισκεφτεί και φέτος μαγικούς προορισμούς όπως είναι ο Βόλος , τα πανέμορφα χωριά του Πηλίου, η λίμνη Κάρλα, ο Όλυμπος και η πανέμορφη Ελασσόνα (τερματισμός).

Οι φίλοι των κλασσικών αυτοκινήτων , μπορούν να τα δουν από κοντά στα εξής σημεία:
1 . Στο ξενοδοχείο Volos Palace –Κυριακή 10/10/2021 και ώρες 08.00-11.00 π.μ.

2 . Στην Ελασσόνα –κεντρική πλατεία –Κυριακή 10/10/2021 και ώρες 01.00-17.00 το απόγευμα

3 . Σε όλη τη διαδρομή από όπου θα διέρχονται τα αυτοκίνητα .

Ράλι των Ολύμπιων θεών- Ένας θεσμός -διαφήμιση για την Ελλάδα

Τα Ράλι Κλασσικών αυτοκινήτων -αντίκα, έχουν εκατομμύρια φίλους σε όλο τον κόσμο και συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του κοινού και των ΜΜΕ , όπου αυτά πραγματοποιούνται , αναδεικνύοντας τους προορισμούς.

Για τον λόγο αυτό το Ιστορικό Ράλι Ολύμπου (The Historic Rally of Olympian Gods ),που έχει ως κέντρο και σημείο αναφοράς την Ελασσόνα (έδρα του Δικτύου «Περραιβία») , τον μυθικό Όλυμπο και τη Θεσσαλία, , αλλάζει κάθε χρόνο τις διαδρομές του ,έτσι ώστε όλη η Θεσσαλία ,αλλά και οι όμορες Περιφέρειες να εντάσσονται στις διαδρομές του , με αποτέλεσμα οι φανατικοί του ,πλέον, φίλοι ,να γνωρίζουν τους πανέμορφους προορισμούς της Θεσσαλίας και της Ελλάδας ,τον πολιτισμό τους ,τους αρχαιολογικούς χώρους ,τα μοναδικά τοπικά προϊόντα και τους φιλόξενους κατοίκους της Ελληνικής υπαίθρου ,που κάθε χρόνο υποδέχονται τα ελληνικά και ξένα πληρώματα με ιδιαίτερη αγάπη.

Πρόκειται, όχι μόνο για ένα σπάνιο αθλητικό γεγονός ,αλλά ,κυρίως, για ένα πολιτιστικό ,περιβαλλοντικό και μεγάλης τουριστικής προβολής γεγονός, που δύσκολα αντιγράφεται, αφού την ποιότητά του εγγυώνται η ΛΕΚΑΜ (Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας-Θεσσαλονίκη) . και το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»-Ελασσόνα.

Μέγας χορηγός είναι η αλυσίδα Super Market Μασούτης, χορηγός η ΕΨΑ-Αγριά Βόλου, την Τεχνική Υποστήριξη έχουν για το Ν. Μαγνησίας η Hellas Service και για το Ν.Λάρισας η Express Service, την Άμεση Βοήθεια η Ελληνική Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ενώ χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ3 , ΕΡΑ Βόλου, ΕΡΑ Λάρισας και το κανάλι TRT.

Δείτε το τηλεοπτικό Σποτ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου