ΤΟΠΙΚΑ

Δεύτερος γύρος για την παράδοση των σάκων

δεύτερος-γύρος-για-την-παράδοση-των-σά-371522

Συνεχίζουν τη μάχη με την ογκώδη εκλογική διαδικασία στο Πρωτοδικείο Βόλου

Τη σύγκληση νέας σύσκεψης σχετικά με την παράδοση των εκλογικών σάκων μετά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων της σημερινής τριπλής εκλογικής διαδικασία (δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές) ζήτησε με επιστολή του προς την Εφορο Δικαστικών Αντιπροσώπων ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου.

Στο Πρωτοδικείο Βόλου, οι δικαστικοί υπάλληλοι συνεχίζουν τη δύσκολη μάχη για την εύρυθμη διεξαγωγή των εκλογών, καθώς και την έκδοση των αποτελεσμάτων. Μετά την επικύρωση των αποτελεσμάτων της σταυροδοσίας των περιφερειακών συμβούλων, προχθές εκδόθηκαν τα αποτελέσματα των σταυρών υπέρ των υποψηφίων με τους συνδυασμούς στους οκτώ δήμους της Μαγνησίας. Σειρά έχουν τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των εκλογών στο σύνολο των δήμων του νομού, του δεύτερου γύρου των περιφερειακών εκλογών, καθώς και των ευρωεκλογών.

Σχετικά με την παράδοση του εκλογικού υλικού σήμερα το βράδυ, σε επιστολή του προς την Εφορο Δικαστικών Αντιπροσώπων ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Λάζαρος Γαϊτάνης αναφέρει:

«Με αφορμή τα προβλήματα, που παρατηρήθηκαν κατά την παράδοση των εκλογικών σάκων τα ξημερώματα της Δευτέρας 19 Μαΐου 2014 στο Πρωτοδικείο Βόλου, παρά το γεγονός της μη άμεσης εμπλοκής μας, με σκοπό τη μη επανάληψη των προβλημάτων στις εκλογές της επόμενης Κυριακής, την Τρίτη 20 Μαΐου ζήτησα την πραγματοποίηση κοινής σύσκεψης των υπηρετούντων στο Πρωτοδικείο εμπλεκομένων φορέων. Στην πραγματοποιθείσα την ίδια ημέρα στο γραφείο της Προέδρου του Πρωτοδικείου κ. Ελευθερίας Σπανομήτρου σύσκεψη, εκτός από την ίδια συμμετείχαν η Γραμματέας του Πρωτοδικείου κ. Ευαγγελία Νιαώτη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων κ. Ιωάννα Παπαδημητρίου και από πλευράς Δικηγορικού Συλλόγου, εκτός από τον υπογράφοντα ο Γενικός Γραμματέας κ. Βασίλειος Μπακαλιάνος. Σημειώνω ότι από αβλεψία δεν κλήθηκε στην κοινή σύσκεψη η Συντονίστρια των εκλογών Πρόεδρος Πρωτοδικών κ. Ελένη Μούρτζη.

Οι παρεβρεθέντες εκπρόσωποι, μέσα σε κλίμα συναίνεσης, κατέγραψαν τα αίτια, που προκάλεσαν τα προβλήματα της πολύωρης καθυστέρησης και του συνωστισμού εξαντλημένων από την αναμονή Δικαστικών Αντιπροσώπων και ύστερα από ανταλλαγή προτάσεων κατέληξαν σε συγκεκριμένες, δημοσιοποιηθείσες με δελτίο τύπου από το Δικηγορικό Σύλλογο, αποφάσεις.

Επειδή με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων στις 21 Μαΐου αμφισβήτησε, ως προς τον ίδιο, τη λήψη αποφάσεων κατά την κοινή σύσκεψη, λόγω απουσίας της Προέδρου του στην τελευταία φάση της σύσκεψης.

Επειδή δεν είναι στις προθέσεις μας να εμπλακούμε σε παρόμοιες αντιπαραθέσεις, παρά μόνο να συμβάλουμε, μακριά από διάθεση κριτικής, στην εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης για την ταχύτερη διεκπεραίωση της διαδικασίας ελέγχου παράδοσης των εκλογικών σάκων.

Για τους λόγους αυτούς σας ζητούμε να μεριμνήσετε για την άμεση σύγκλιση κοινής σύσκεψης τόσο με την παρουσία σας, όσο και με την παρουσία των κ.κ. Ελευθερίας Σπανομήτρου, Ελένης Μούρτζη, Ευαγγελίας Νιαώτη, Ιωάννας Παπαδημητρίου και του υπογράφοντος, προκειμένου να ληφθεί, με την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή, απόφαση:

α) Για τη χωροθέτηση των σημείων ελέγχου του υλικού και παράδοσής του και β) για τον καθορισμό αριθμού συνεργείων δικαστικών υπαλλήλων για την ταυτόχρονη παραλαβή σάκων.

Από την πλευρά μας, σας γνωρίζουμε ότι τις ώρες παράδοσης των σάκων το εντευκτήριο του Δ.Σ.Β. θα είναι ανοιχτό στους Δικαστικούς Αντιπροσώπους για αναγκαίες συμπληρώσεις-διορθώσεις εγγράφων. Για το σκοπό αυτό παραδίνουμε τα κλειδιά του Συλλόγου στην Πρόεδρο Πρωτοδικών κ. Ελευθερία Σπανομήτρου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου