ΤΟΠΙΚΑ

Συνέχεια στα προβλήματα υδροδότησης στον Αγ. Λαυρέντιο

συνέχεια-στα-προβλήματα-υδροδότησης-370038

Σε συστάσεις προχώρησε η ΔΕΥΑΜΒ στον Αγ. Λαυρέντιο για τις δεξαμενές

Συνεχίστηκαν και χθες από τις 7 το απόγευμα τα προβλήματα με την έλλειψη νερού λόγω υπερκατανάλωσης στον Αγιο Λαυρέντιο.

Για δεύτερη μέρα τα σπίτια του οικισμού που βρίσκονται σε υψηλότερο σημείο από την πλατεία είτε δεν είχαν νερό είτε είχαν πολύ λίγο.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Γιάννης Αγαπητός, ανέφερε ότι η κατανάλωση νερού αυξήθηκε κατά 50% λόγω του «Μουσικού Χωριού» που προσέλκυσε εκατοντάδες άτομα στον Αγιο Λαυρέντιο με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν επαρκή αποθέματα ύδατος.

Ο ίδιος είπε ότι αποκατάσταση δεν μπορεί να υπάρξει αυτή τη στιγμή άλλη από τη διακοπή της παροχής βραδινές ώρες με στόχο να επαναδοτροφοδοτούνται οι δεξαμενές. Το δίκτυο ύδρευσης, εξήγησε είναι παλιό, χωρίς μειωτές πίεσης.

Τα πρώτα προβλήματα παρουσιάστηκαν προχθές από τις 6 το απόγευμα. Την Τρίτη υπήρξαν οι πρώτες ενδείξεις του διπλασιασμού της κατανάλωσης γεγονός που προκάλεσε μεγάλο προβληματισμό και αναστάτωση.

Το υδραγωγείο δεν μπόρεσε να καλύψει την επόμενη μέρα την αυξημένη ζήτηση, με αποτέλεσμα σε πολλά σπίτια κυρίως αυτά που βρίσκονται στα υψηλότερα σημεία πάνω από την πλατεία να μην υπάρχει νερό.

Η ΔΕΥΑΜΒ προχώρησε χθες σε συστάσεις για αποφυγή της άσκοπης κατανάλωσης και λελογισμένη χρήση.

Η Δημοτική Επιχείρηση πέρυσι προχώρησε στην εξυγίανση των πηγών, την ένταξη μίας νέας πηγής στο υδραγωγείο, την αντικατάσταση αγωγών τροφοδοσίας δεξαμενών καταφέρνοντας να εξασφαλίσει περισσότερες ποσότητες πηγαίου νερού σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Ομως, σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΜΒ, όσα αποθέματα νερού κι αν υπάρχουν εάν δεν γίνεται λελογισμένη χρήση, τα προβλήματα δεν θα μπορέσουν να εξαλειφθούν, καθώς οι δεξαμενές στερεύουν.

Να επισημανθεί, πάντως, ότι παρόμοια προβλήματα δεν παρουσιάστηκαν φέτος το καλοκαίρι στο Πολεοδομικό Συγκρότημα. Συνοικίες της πόλης αντιμετώπισαν μόνο το φαινόμενο της μειωμένης πίεσης σε ώρες αιχμής λόγω ακριβώς των μειωμένων αποθεμάτων. Διακοπή νερού όμως δεν υπήρξε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου