ΤΟΠΙΚΑ

Σύγκρουση ΔΗΜΑΡ – Αχ. Μπέου ~ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Φ. ΚΟΥΒΕΛΗ

σύγκρουση-δημαρ-αχ-μπέου-μετα-τισ-δη-369098

Παρέμβαση του Πρωθυπουργού για τις εκλογές στο Δήμο Βόλου, ζήτησε ο Φ. Κουβέλης, προκαλώντας την αντίδραση του υποψηφίου Δημάρχου

Ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης στο Δήμο Βόλου, ενόψει της δεύτερης εκλογικής μάχης που θα κρίνει το νέο Δήμαρχο της πόλης. Δημόσια δήλωση του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, ο οποίος κάλεσε ουσιαστικά τον Πρωθυπουργό της χώρας να παρέμβει για την υποψηφιότητα Αχιλλέα Μπέου, που πέρασε στο β’ γύρο με ποσοστό 38,29%, προκάλεσε την αντίδραση του γραφείου τύπου του κ. Μπέου.

Συγκεκριμένα, με προχθεσινή παρέμβασή του ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι πρέπει να καταψηφιστούν όσοι ελέγχονται για ζητήματα αδιαφάνειας και διαφθοράς και κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει θέση για τον Δήμο Βόλου. «Δεν είναι δυνατό η Νέα Δημοκρατία να στηρίζει στο δεύτερο γύρο ψηφοδέλτια με επικεφαλής όπως ο Γιάννης Μπουτάρης και ο Γιώργος Καμίνης και στην περίπτωση του Βόλου να σιωπά. Νομίζω ότι ο σαφής λόγος, η σαφής τοποθέτηση είναι η οφειλόμενη δημοκρατική πολιτική πράξη», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, σηματοδοτώντας την ευθεία κόντρα μεταξύ του κόμματος και του υποψηφίου Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου.

Ευθεία κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της Δημοκρατικής Αριστεράς και του Αχιλλέα Μπέου για την υποψηφιότητα του δεύτερου για το δήμο Βόλου.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας του ποδοσφαίρου θα βρεθεί μάλιστα και στο β’ γύρο των δημοτικών εκλογών, με αποτέλεσμα η ΔΗΜΑΡ να καλέσει τους πολίτες να γυρίσουν την πλάτη τους στον Αχιλλέα Μπέο.

Ο Αχ. Μπέος

Η τοποθέτηση του κ. Κουβέλη προκάλεσε την αντίδραση του γραφείου τύπου του κ. Μπέου. «Ο λαός είναι ο μόνος κριτής όλων μας», η απάντηση που δόθηκε από την πλευρά του κ. Μπέου.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την δήλωση του Φώτη Κουβέλη, αρχηγού κόμματος, έστω και του 1,5 %, με την οποία ζητεί από τον πρόεδρο της Κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας, να παρέμβει στις επαναληπτικές εκλογές για το Δήμο Βόλου και να επηρεάσει, σε βάρος του υποψηφίου Δημάρχου, κ. Αχιλλέα Μπέου την προτίμηση των πολιτών.

Η έκπληξη γίνεται μεγαλύτερη και πιο δυσάρεστη, όταν η ωμή και αντιδημοκρατική αυτή παρέμβαση γίνεται από αρχηγό κόμματος, δήθεν αριστερό, της γνωστής παρέας των συνταγματικών και δημοκρατικών τόξων, που ξεπούλησε τις αρχές και τις ιδέες του μέσα σε μια νύχτα για μια κυβερνητική θέση, και που θα περίμενε κανείς να είναι υπέρμαχος της ελεύθερης βούλησης των πολιτών, όπως επιτάσσει το δημοκρατικό μας Σύνταγμα.

Κι όμως ο μεγαλοδικηγόρος κ. Κουβέλης και συνομιλητής του καταστροφέα της χώρας και του λαού μας, Γιώργου Παπανδρέου, με τον οποίο ακόμα και τώρα συζητά για εκλογική συνεργασία, δεν διστάζει να τσαλαπατήσει και να καταρρακώσει κάθε δεοντολογικό και ηθικό κανόνα, προκειμένου να εξυπηρετήσει τη γνωστή του παρέα στο Βόλο.

Παραδίδουμε αυτόν και όσους τελικά απέμειναν να τον ακολουθούν στη κρίση των πολιτών. Αν αυτός είναι αριστερός και δημοκράτης, ασφαλώς θα τρίζουν τα κόκαλα γνήσιων αριστερών και δημοκρατικών πολιτών, που διώχθηκαν για τις ιδέες και τη συνεπή πολιτική και κοινωνική τους στάση, όπως ο πατέρας του κ. Αχιλλέα Μπέου.

Επειδή το σάπιο πολιτικό σύστημα, που υπηρετούν οι διάφοροι Κουβέληδες, Γιωργάκηδες και Ψαριανοί, συνεχίζει νυχθημερόν να βυσσοδομεί στα διάφορα τηλεοπτικά πανελ, επιδιδόμενο σε μια άκρατη χυδαιολογία και λασπολογία σε βάρος ενός οικογενειάρχη, πατέρα πέντε παιδιών, θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι ο κ. Μπέος διώχθηκε ανηλεώς χωρίς στοιχεία και επιλέχθηκε ως θύμα για να περάσουν τα αντιλαϊκά και αντικοινωνικά μέτρα της τότε κυβέρνησης.

Ο κ. Μπέος κατηγορήθηκε για εκβίαση, χωρίς ποτέ να έχει κατονομαστεί το θύμα της εκβίασης, για απάτη, χωρίς ποτέ να έχει κατονομαστεί ποιος εξαπατήθηκε, για δωροδοκία χωρίς ποτέ να κατονομαστεί ποιος δωροδοκήθηκε.

Οι πολίτες του Βόλου όλα αυτά τα έχουν αντιληφθεί και τον περιβάλλουν με την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους. Οι υπηρέτες του βρόμικου και ανήθικου καθεστώτος το μόνο που επιτυγχάνουν με τις αθλιότητες αυτές είναι να μεγαλώνουν την αποδοχή του κ. Μπέου στη λαϊκή συνείδηση, που υποφέρει από αυτούς.

Υπενθυμίζουμε σε αυτούς τους θλιβερούς επαγγελματίες της πολιτικής, που λατρεύουν να ασκούν την εξουσία, ακόμα και αυτής της απεχθούς μορφής, ότι ο λαός είναι ο μόνος κριτής όλων μας.

Η Ελλάδα δεν είναι ιδιοκτησία τους για να επιβάλλουν τις επιθυμίες τους. Επιτέλους ας σεβαστούν τη βούληση του λαού».

Ο Φ. Κουβέλης

Αμεση ήταν η ανταπάντηση του κ. Κουβέλη: «Ο γνωστός διεκδικητής της δημαρχίας του Βόλου, που προσβάλλει με τη στάση του τις δημοκρατικές παραδόσεις της πόλης, επετέθη με φρασεολογία Χρυσής Αυγής κατά της Δημοκρατικής Αριστεράς και του Προέδρου της. Προφανώς, κάθε διάλογος μαζί του είναι αδιανόητος. Ούτως ή άλλως, την απάντηση θα την πάρει την Κυριακή από τους δημοκρατικούς πολίτες του Βόλου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου