ΤΟΠΙΚΑ

Εμφαση στον αγροτικό τομέα

εμφαση-στον-αγροτικό-τομέα-350273

Εδωσαν τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ

Με έμφαση στον αγροτικό τομέα και στην ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας, υποψήφιοι ευρωβουλευτές και στελέχη της ΔΗΜΑΡ παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου χτες το μεσημέρι.

Η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΔΗΜΑΡ Κατερίνα Μέλφου, τόνισε την ανάγκη της τόνωσης του αγροτικού τομέα μέσω της κοινής αγροτικής πολιτικής η οποία θα ανασυγκροτήσει την ύπαιθρο, ενισχύοντας τους παραγωγούς, και την ανάγκη για την παραγωγή ποιοτικών, επωνύμων και πιστοποιημένων γεωργικών προϊόντων που θα είναι ανταγωνιστικά στις αγορές του εξωτερικού.

Η κ. Κατερίνα Κόσυβα-Σουρλαντζή, υποψήφια ευρωβουλευτής της ΔΗΜΑΡ, υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει εξυγίανση σε όλους τους τομείς που αφορούν τον αγροτικό τομέα, από την παραγωγή έως και τις εξαγωγές. Δήλωσε πως η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων απαιτεί την πιστοποίησή τους και την περιβαλλοντική τους σήμανση.

Εξέφρασε την έλλειψη νομοθεσίας και εθνικής στρατηγικής πολιτικής στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα και τόνισε την ανάγκη εκμετάλλευσης των προνομίων που δίνει η νέα κοινή αγροτική πολιτική.

Ο αναπληρωτής καθηγητής και στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Τόντης, υποστήριξε την ανάγκη ενίσχυσης της κτηνοτροφικής παραγωγής με την ενίσχυση των νέων κτηνοτρόφων αλλά και την παραγωγή κτηνοτροφικών προϊόντων, χαρακτηρίζοντας τη φέτα «ατμομηχανή» της οικονομίας. Επίσης, δήλωσε πως τα ψάρια και τα αιγοπρόβατα αποτελούν πλεονεκτήματα για την Ελλάδα, ως προς την πρωτογενή παραγωγή.

Τέλος, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Θωμάς Ψύρρας, υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο των ευρωβουλευτών. Επίσης, δήλωσε πως οι ευρωβουλευτές της ΔΗΜΑΡ που θα εκλεχτούν, θα προσπαθήσουν για την πολιτική ένωση της Ευρώπης μέσω της οποίας θα προωθηθεί η ειρήνη και η δημοκρατία. Επίσης, εξέφρασε την ανάγκη αναβάθμισης του ρόλου του ευρωκοινοβουλίου αλλά και την ανάγκη θέσπισης ενιαίας δημοσιονομικής πολιτικής με ενιαίο νόμισμα, καθώς και τη δημιουργία κοινού ευρωπαϊκού ταμείου ασφάλισης ανέργων, αλλά και την ανάγκη εποπτείας του τραπεζικού συστήματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου