ΤΟΠΙΚΑ

Ομόφωνα η μετασκευή κτιρίου σε χώρο μνήμης

ομόφωνα-η-μετασκευή-κτιρίου-σε-χώρο-μν-367458

Ομόφωνη ήταν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαγοράς – Μουρεσίου για τη μετασκευή δηµοτικού κτιρίου (πρώην δηµοτικού σχολείου) σε χώρο µνήµης ∆. Γ. Κασλά».

Σύμφωνα με τη σχετικήεισήγηση του Τµήµατος Τεχνικών Εργων του ∆ήµου, «στο πλαίσιο της 3ης Προκήρυξης του Τοπικού Προγράµµατος LEADER «Προσέγγιση LEADER» του Αξονα 4 του ΠΑΑ 2007-2013 ο ∆ήµος κατέθεσε πρόταση µε τίτλο: «Μετασκευή δηµοτικού κτιρίου (πρώην δηµοτικού σχολείου) σε χώρο µνήµης ∆. Γ. Κασλά» στην ΟΤ∆ (ΕΑΠ ΑΕ), η οποία κρίθηκε ως επιλαχούσα διότι στη δράση που κατατέθηκε δεν επαρκούσαν οι πόροι για τη χρηµατοδότησης της. Η ΟΤ∆ προέβη σε τροποποίηση του τοπικού προγράµµατος µεταφέροντας πιστώσεις στις δράσεις που κατατέθηκε το ανωτέρω έργο προκειµένου να καταστεί δυνατή η χρηµατοδότηση του.

Η Ειδική Υπηρεσία Εφαρµογής του ΠΑΑ 2014-2020 του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενέκρινε την ως άνω τροποποίηση, συνεπώς το παραπάνω έργο εντάσσεται στο Μέτρο 41, Υποµέτρο L323, ∆ράσηL323-4 του τοπικού προγράµµατος LEADER. Κατόπιν των ανωτέρω το ∆.Σ. έπρεπε να προχωρήσει στη λήψη απόφασης περί αποδοχής της ένταξης του προαναφερόµενου έργου στο Τοπικό Πρόγραµµα LEADER καθώς και εξουσιοδότησης του ∆ηµάρχου για την υπογραφή της σχετικής σύµβασης µεταξύ ΟΤ∆ (ΕΑΠ ΑΕ) και ∆ήµου (Ζαγοράς-Μουρεσίου) και εξουσιοδότησης του δηµοτικού ταµία προκειµένου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για το άνοιγµα του λογαριασµού στην Τράπεζα για την καταβολή της ενίσχυσης του έργου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου