ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς τέλη ταφών – εκταφών οι ειδικές κατηγορίες

χωρίς-τέλη-ταφών-εκταφών-οι-ειδικές-κ-382609

Κανονικά εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Κοιμητηρίων του καλλικρατικού δήμου Βόλου η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τις ατελείς ταφές για ανάπηρους, θύματα πολέμου, αγωνιστές της εθνικής αντίστασης.

Με αφορμή διαμαρτυρία συγγενή αγωνίστριας της εθνικής αντίστασης στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης, Ιωάννης Τσιφόγλου, ενημέρωσε ότι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου το Νοέμβριο του 2014 για τα μηδενικά τέλη ενταφιασμών και παράταση των εκταφών κατά ένα χρόνο εφαρμόζεται απαρέγκλιτα όποτε προσκομίζονται στην Υπηρεσία τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

Αυτό θα γίνει και στην περίπτωση δημότη που κατέβαλε το 2010 250 ευρώ αν και επρόκειτο για ταφή αγωνίστριας της εθνικής αντίστασης, καθώς δεν είχε ενημερωθεί το Τμήμα Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης.

Η εκταφή θα γίνει κανονικά χωρίς πληρωμή εφόσον προσκομιστούν τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, ενώ για την επιστροφή χρημάτων θα πρέπει να λάβει απόφαση το δημοτικό συμβούλιο Βόλου για την εσφαλμένη επιβάρυνση του πολίτη καθώς η Διεύθυνση Κοιμητηρίων δεν είναι η καθ’ ύλην αρμόδια.
Εξάλλου, σύμφωνα με την επίμαχη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η ταφή και εκταφή για τις προαναφερόμενες κατηγορίες εκτελούνται χωρίς τέλη όπως και η παράταση της εκταφής με τη συμπλήρωση 4 χρόνων.

Η άδεια για όλες τις υπόλοιπες ταφές επιβαρύνεται με 230 ευρώ για τρία χρόνια με επιπλέον τέλη για κάθε παράταση. Η άδεια ταφής πρέπει να συνοδεύεται από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που βεβαιώνουν για τον υπόχρεο, τον κληρονόμο, το συγγενή την απορία ή την ένταξη του συγγενούς σε κάποιες από τις κατηγορίες που απαλλάσσονται από τέλη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου