ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέα διάκριση για την Κένταυρος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

νέα-διάκριση-για-την-κένταυρος-του-παν-365154

Κατέλαβε την 27η θέση στο διαγωνισμό της Γερμανίας στην πίστα του Hockenheim

Αλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της για την ομάδα Κένταυρος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ήρθε η στιγμή να γίνει ο απολογισμός. Το 2015 η ομάδα γίνεται ακόμη πιο ανταγωνιστική. Εξελίσσει το μονοθέσιο της προηγούμενης χρονιάς Nessus και δημιουργεί τον Nessus R. Επειτα από πολλές ώρες μελέτης και εργασίας τα μέλη συμμετέχουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην κατηγορία Class 1 (πλήρως κατασκευασμένο μονοθέσιο) σε διαγωνισμό Formula SAE, αυτή τη φορά στο διαγωνισμό της Γερμανίας στην πίστα του Hockenheim.

Η συμμετοχή αυτή ήταν ιδιάζουσας σημασίας, καθώς στον εν λόγω διαγωνισμό επικρατεί ο υψηλότερος ανταγωνισμός αλλά και ο μεγαλύτερος βαθμός συμμετοχής Πανεπιστημίων από ολόκληρο τον κόσμο, συγκριτικά με τους υπόλοιπους διαγωνισμούς FSAE στην Ευρώπη. Τα μέλη της ομάδας Κένταυρος όχι απλά κατόρθωσαν να τερματίσουν επιτυχώς σε όλα τα αγωνίσματα, αλλά και να καταλάβουν την 27η θέση μεταξύ των 71 ομάδων που συμμετείχαν, αποδεικνύοντας πως με το πέρασμα των χρόνων η ομάδα δεν μένει στάσιμη και γίνεται εμφανώς όλο και πιο ανταγωνιστική, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις της και εξελίσσοντας τόσο το σχεδιαστικό όσο και το κατασκευαστικό κομμάτι.

Η σημαντικότερη επιτυχία του διαγωνισμού ήταν πως το μονοθέσιο πέρασε όλους τους τεχνικούς ελέγχους και όχι απλά κατάφερε να τερματίσει με επιτυχία σε όλα τα δυναμικά αγωνίσματα, αλλά και να καταλάβει μια ανταγωνιστική θέση σε καθένα από αυτά.

Με την επιστροφή από την Γερμανία τα μέλη γύρισαν με ακόμη περισσότερη ενέργεια και μεράκι για να συνεχίσουν τη μελέτη για το σχεδιασμό του τρίτου μονοθέσιου, η οποία είχε ήδη ξεκινήσει πριν από το διαγωνισμό.

Αντίστοιχα εγκώμια οφείλεται να δοθούν και στα δύο μέλη της ομάδας Αναδιώτη Γεώργιο και Γιαννακού Νικολέτα για την ενεργή συμμετοχή τους στην ολοκλήρωση του project, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, οι οποίοι δεν κατόρθωσαν να παρευρεθούν στη Γερμανία.

Κλείνοντας, ενεργό ρόλο στην υλοποίηση αυτής της προσπάθειας είχαν οι χορηγοί της ομάδας. Ιδιαίτερα οι χρυσοί χορηγοί ΛΑΖΑΡΟΥ Λ. ΑΦΟΙ ΟΕ και BETA αλλά και όλες οι τοπικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν στο πρόγραμμα 100×100 και που για άλλη μια χρονιά συνολικά αποτέλεσαν τον μεγαλύτερο χορηγό της ομάδος.

Μέλη ομάδας: Πετριτσόπουλος Κωνσταντίνος, Καρδαράς Φώτιος, Παπαδημητράκης Μύρωνας, Σαμαράς Τάσος, Αλιμονάκης Θεώδορος, Αναδιώτης Γεώργιος, Δούκα Στεφανία, Στάμου Φειδίας, Αναγνωστόπουλος Κωνσταντίνος, Βασιλόπουλος Διονύσιος, Καλιαμπέτσου Σταματία, Ντιούδης Σταύρος, Σχίζα Αγλαΐα, Γιαννακού Νικολέτα, Μερκούρη Μαρία-Μαρίνα, Κοσμίδης Πασχάλης, Λιόντος Κωνσταντίνος, Χατζηχαραλάμπους Ελευθερία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου