ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τα αποκαλυπτήρια του NessusR στο Βόλο

τα-αποκαλυπτήρια-του-nessusr-στο-βόλο-472635

Η ομάδα Κένταυρος του Π.Θ. παρουσίασε το αναβαθμισμένο μονοθέσιο με το οποίο θα τρέξει στις πίστες της Γερμανίας

Με το αναβαθμισμένο μονοθέσιο Nessus R θα συμμετάσχει η Ομάδα Κένταυρος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο διαγωνισμό Formula Student, στις πίστες της Γερμανίας. Χθες, οι φοιτητές παρουσίασαν τη συλλογική δουλειά του τελευταίου ενός χρόνου και το αναβαθμισμένο αυτοκίνητό τους, στην παραλία του Βόλου, εισπράττοντας το χειροκρότημα των παρευρισκόμενων.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Μετά το πρώτο μονοθέσιο Χείρωνας, ακολούθησε το Nessus, το οποίο φέτος αναβαθμίστηκε σε Nessus R και θα τρέξει στις πίστες της Γερμανίας. Σύμφωνα με τον τεχνικό υπεύθυνο της ομάδας, Θοδωρή Αλιμονάκη, αναβαθμίστηκε η εργονομία του αυτοκινήτου. Δημιουργήθηκε καινούργια θέση, καινούργια στήριξη για τη ζώνη του οδηγού, νέα θέση τιμονιού, προκειμένου να είναι πιο ξεκούραστος και άρα πιο αποδοτικός κατά την οδήγηση. Επίσης βελτιώθηκε η αξιοπιστία του αυτοκινήτου για να διασφαλιστεί ο τερματισμός. Εγιναν μετατροπές στις στηρίξεις του διαφορικού όμως η μεγαλύτερη βελτίωση αφορά στην εισαγωγή ενός πνευματικού συστήματος για την αλλαγή ταχυτήτων που επιτρέπει στον οδηγό να μην τραβά συμπλέκτη κατά την αλλαγή των ταχυτήτων με αποτέλεσμα να κερδίζει πολλά δευτερόλεπτα στους γύρους.

«Οι προσδοκίες μας είναι αφενός να τερματίσουμε, να είμαστε δηλαδή αξιόπιστοι και να πάμε όσο το δυνατό πιο γρήγορα. Στις δοκιμές για επιτάχυνση πιάνουμε τα 100χλμ σε 4,5 δευτερόλεπτα. Πρόκειται για μια ικανοποιητική επιτάχυνση», ανέφερε ο κ. Αλιμονάκης, ο οποίος χαρακτήρισε τη φετινή χρονιά δύσκολη, δεδομένου ότι παράλληλα με την αναβάθμιση του Nessus, η ομάδα σχεδιάζει ήδη από τον Ιανουάριο και το νέο μονοθέσιο αυτοκίνητό της.

Στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιώργος Πετράκος συνεχάρη τους φοιτητές. «Πρόκειται για το αποτέλεσμα του δημιουργικού πνεύματος και της συλλογικής προσπάθειας μιας ομάδας φοιτητών για τους οποίους είμαστε υπερήφανοι. Είναι η φωτεινή πλευρά του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και της χώρας. Αποτελούν την ένδειξη ότι υπάρχει η άλλη Ελλάδα, το άλλο Πανεπιστήμιο που αγωνίζεται και μας εκπροσωπεί επάξια», είπε ο κ. Πετράκος.

Στην ομάδα συμμετέχουν οι: Πετριτσόπουλος Κωνσταντίνος, Καρδαράς Φώτης, Σαμαράς Αναστάσιος, Παπαδημητράκης Μύρων, Αναδιώτης Γεώργιος, Αλιμονάκης Θεόδωρος, Στάμου Φειδίας, Δούκα Στεφανία, Αναγνωστόπουλος Κωνσταντίνος, Βασιλόπουλος Διονύσιος, Καλαμπέτσου Σταματία, Ντιούδης Σταύρος, Σχίζα Αγλαΐα, Γιαννακού Νικολέτα, Μερκούρη Μαρία-Μαρίνα, Καϊμενόπουλος Κωνσταντίνος, Κοσμίδης Πασχάλης, Λιόντος Κωνσταντίνος, Χατζηχαραλάμπους Ελευθερία.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο υπεύθυνος καθηγητής Αλέξης Κερμανίδης, ενώ το παρών έδωσαν ο Βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ., Χρήστος Μπουκώρος, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη και ο Πρόεδρος της Κενταύρων Ορος, Γρηγόρης Ιγγλέσης.

Στο μονοθέσιο έγιναν αναβαθμίσεις σε επίπεδο εργονομίας και αξιοπιστίας (φωτό: Ράνια Μανασή)

Τους φοιτητές χειροκρότησε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου