ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση Κολυνδρίνη με το Σωματείο «Μάγνητες Τυφλοί»

συνάντηση-κολυνδρίνη-με-το-σωματείο-360158

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού και σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών (ΚΕΑΤ) η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη υποδέχθηκε σήμερα τον Πρόεδρο του Σωματείου «Μάγνητες Τυφλοί» κ. Λάμπρο Παρασκευά με στόχο διάδοση της μεγάλης σημασίας της χρήσης του λευκού μπαστουνιού και την ευαισθητοποίηση του κοινού στην προσπάθεια των ατόμων με οπτική αναπηρία για μια πιο ανεξάρτητη διαβίωση.

Η 15η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως Διεθνής Ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού στις ΗΠΑ το 1964 και στην Ελλάδα από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Το Λευκό Μπαστούνι συμβολίζει το δικαίωμα του τυφλού ή με μερική όραση ατόμου για την πλήρη αυτονομία, ανεξαρτητοποίηση και ασφάλεια, με την άρση όλων των κοινωνικών, νομικών, φυσικών και τεχνιτών εμποδίων και την εξασφάλιση πόλεων πλήρως προσβάσιμων και προσπελάσιμων.

Στα πλαίσια της συνάντησης συζητήθηκαν τα μείζονα θέματα που απασχολούν τα άτομα με οπτική αναπηρία, ενώ συζητήθηκαν επικείμενες δράσεις και έργα που θα υλοποιηθούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το επόμενο διάστημα.

Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων σε δηλώσεις της ανέφερε σχετικά: «Η σημερινή Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού δεν αποτελεί ημέρα γιορτής για τους συνανθρώπους μας και τις οργανώσεις τους, αλλά ευκαιρία και κοινωνικό βήμα για την ανάδειξη όλων των εμποδίων, των ανισοτήτων και των αρνητικών διακρίσεων που υπάρχουν στην κοινωνία μας τον 21ου αιώνα. Με τη χρήση του λευκού μπαστουνιού αναδεικνύουμε την ελευθερία, την αυτοπεποίθηση και την ανεξαρτησία των ατόμων με οπτική αναπηρία, ενώ συνεχίζεται ο διαρκής αγώνας για την πλήρη κοινωνική ισότητα και ένταξη τους.»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου