ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση του Μητροπολίτη με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας

συνάντηση-του-μητροπολίτη-με-την-αντι-520229

Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, που συνοδεύονταν από το Γ.Γ. της «Μαγνήτων Κιβωτός» κ. Νικ. Τσούκα υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη. Επίκεντρο της συνάντησης ήταν οι κοινές επικείμενες δράσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Ι.Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το άριστο κλίμα συνεργασίας και συμφωνήθηκε η έκδοση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας του β’ τόμου των πρακτικών του διαδικτυακού συνεδρίου με θέμα «Ελληνική Λαϊκή Τέχνη: Παλαιότερες Θεματικές και Σύγχρονες Προσεγγίσεις» που ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του λαογράφου Κίτσου Μακρή. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με έδρα το Βόλο από την Ι.Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με βασικό σκοπό να αναδειχθούν νέα ευρήματα, να παρουσιαστεί νέο ερευνητικό υλικό και να εμπλουτιστεί η νεοελληνική παραδοσιακή τέχνη.

Στη συνέχεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι πορείες των εργασιών αποκαταστάσεις και συντηρήσεις των Ιερών Ναών της περιοχής που υλοποιούνται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τη Ι.Μ. Δημητριάδος για την ανάδειξη και αποκατάσταση ιστορικών θρησκευτικών μνημείων στην ευρύτερη περιοχή Μαγνησίας.

Παράλληλα ο Μητροπολίτης ενημερώθηκε για τα οδικά έργα που υλοποιούνται από την Περιφέρεια για την ενίσχυση της ασφαλούς πρόσβασης των επισκεπτών και των κατοίκων της περιοχής σε θρησκευτικά μνημεία, όπως η Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς.

Τέλος η Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε σχετικά με την πορεία της μελέτης που εκπονείται από την Ι.Μ. Δημητριάδος για την ανακατασκευή του «Οικοτροφείου» της Ι.Μ. Δημητριάδος στο Βόλο επί των οδών Κ. Καρτάλη και Αναλήψεως, που πρόκειται να υλοποιήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά και από τη σχετική δέσμευση του Περιφερειάρχη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου