ΤΟΠΙΚΑ

Κλειστός πάλι ο Περιφερειακός

κλειστός-πάλι-ο-περιφερειακός-360003

Υπόμνημα κατέθεσαν οι κάτοικοι στην Εισαγγελία

Εως και την ερχόμενη Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου θα παραμείνει κλειστός ο Περιφερειακός στη διασταύρωση με την οδό Φυτόκου μετά από απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας για την εκτέλεση των εργασιών στο φωτεινό σηματοδότη.Εν τω μεταξύ η επιτροπή κατοίκων των περιοχών Καλλιθέας, Πανοράματος, Αγίου Δημητρίου και Φυτόκου κατέθεσε υπόμνημα στην Εισαγγελία Βόλου ζητώντας την θεσμική παρέμβαση ώστε να προστατεύσουν τις ζωές κατοίκων, μαθητών και φοιτητών που καθημερινά κινδυνεύει.

Οι κάτοικοι στο υπόμνημά τους χαρακτηρίζουν τον Περιφερειακό ένα «σύγχρονο γιοφύρι της Άρτας» και τονίζουν χαρακτηριστικά πως ένας δρόμος για το τμήμα από την είσοδο της οδού Λαρίσης μέχρι τον Κραυσίνδωνα διατρέχει αστικό ιστό και διαχωρίζει και απομονώνει το Πολεοδομικό Συγκρότημα του Ενιαίου Δήμου Βόλου με χαρακτηριστικά αυτοκινητόδρομου που διακόπτεται με ισόπεδες διαβάσεις που τον κατατάσσουν με τις υπάρχουσες ρυθμίσεις εισόδου –εξόδου σε δρόμο – καρμανιόλα. «Δρόμοι με τέτοια χαρακτηριστικά απαιτούν κομβικές ανισόπεδες διαβάσεις, αλλιώς ακυρώνουν τα περιβαντολλογικά και κυκλοφοριακά πλεονεκτήματα για τα οποία υποτίθεται ότι κατασκευάστηκαν» σημειώνουν.

Αναφερόμενοι στους ισόπεδους κόμβους επισημαίνουν πως ακόμα και αν λειτουργούν υπό άψογες συνθήκες σε τέτοιους δρόμους αυξάνουν τις πιθανότητες ατυχημάτων, ενώ ειδικότερα στον κόμβο του Φυτόκου συχνά πυκνά δεν λειτουργούν ούτε οι φωτεινοί σηματοδότες και η περιοχή βρίσκεται υπό καθεστώς πλήρους συσκότισης, ενώ το τελευταίο διάστημα δεν υπάρχει και καθόλου δημοτικός φωτισμός σε όλο το μήκος του δρόμου.

«Έχουν γίνει ατυχήματα και δυστυχήματα θανατηφόρα και είναι βέβαιο ότι θα ξανασυμβούν με αποτέλεσμα οι χρήστες του δρόμου, είτε πεζοί είτε εποχούμενοι, να κινδυνεύουν λόγω της υπάρχουσας κατάστασης και όλοι οι «αρμόδιοι» φορείς που το γνωρίζουν πρέπει να εγκληθούν για εγκληματική αμέλεια» τονίζεται στο υπόμνημα των κατοίκων.

Σήμερα στο σημείο η συσκότιση είναι πλήρης και οι κάτοικοι τονίζουν πως «ο Δήμος Βόλου μετά από ένα νέο κύκλο μετάθεσης ευθυνών μεταξύ Δήμου-Περιφέρειας–Υπουργείου–Τροχαίας αποφάσισε να διακόψει κάθετα τον Περιφερικό στο ύψος της οδού Φυτόκου, υποχρεώνοντας έτσι τους κατοίκους της περιοχής να αναζητούν πρόσβαση από παράπλευρους «δρόμους» στους οποίους δεν υπάρχει καμία σήμανση και είναι και κακοφτιαγμένοι. Για τους δε πεζούς αυτοί καθημερινά ρισκάρουν τη ζωή τους, αφού δεν υπάρχει καμία διάβαση για να διασχίσουν το δρόμο».

Οι κάτοικοι ζητούν την παρέμβαση της δικαιοσύνης και την παύση λειτουργίας του δρόμου εάν ο δρόμος λειτουργεί παράνομα – αφού δεν τον έχει παραλάβει κανείς – όπως ισχυρίζονται οι αρμόδιοι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου