ΤΟΠΙΚΑ

Στα ποτηράκια το «TUVOLU» ~ ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΝΕΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

στα-ποτηράκια-το-tuvolu-σερβιρεται-απο-δε-356849

Η πρεμιέρα θα συνοδευτεί με κέρασμα στα τσιπουράδικα από τα οποία θα διατίθεται

Τη θέση του στα τραπέζια 14 παραδοσιακών τσιπουράδικων του Βόλου, παίρνει από την ερχόμενη Δευτέρα 19 Μαΐου, το τσίπουρο «TUVOLU». Βρασμένο σε οκτώ βότανα και με άρωμα μήλου, βγαίνει στην τοπική αγορά, ως μια άλλη εκδοχή του κλασικού τσίπουρου – σήμα κατατεθέν της πόλης.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Μάλιστα η πρεμιέρα του τσίπουρου «TUVOLU» στην τοπική γαστρονομική αγορά, θα συνοδευτεί και από… κέρασμα. Το πρώτο 25άρι που θα παραγγέλνουν οι θαμώνες στα 14 τσιπουράδικα της πόλης από τα οποία θα διατίθεται το νέο τσίπουρο θα είναι δωρεάν.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Διασκέδασης Μαγνησίας, Απ. Αθανασό, που είναι ο εμπνευστής και πρωτεργάτης στην προσπάθεια ο Βόλος να αποκτήσει το δικό του τσίπουρο, σε πρώτη φάση το «TUVOLU», θα διατίθεται από 14 τσιπουράδικα, που ανήκουν στο δίκτυο ανάδειξης της τοπικής γαστρονομικής ταυτότητας.

Μάλιστα μέρος των εσόδων από την πώληση του τσίπουρου θα διατίθεται για την πιστοποίηση και προβολή των τσιπουράδικων, που είναι και στόχος του Συλλόγου.

Οπως είναι γνωστό, το νέο τσίπουρο που ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του στη λίστα των γαστρονομικών απολαύσεων της πόλης και όχι μόνο, θα είναι πιο ελαφρύ, περισσότερο αρωματικό και άρα πιο… εύκολο στην πόση. Με γλυκάνισο ή χωρίς, περιέχει αρώματα και γεύσεις από οκτώ βότανα και μήλο και θα σερβίρεται στους 40 βαθμούς. Για την παραγωγή του χρησιμοποιήθηκαν ποικιλίες σταφυλιών από τη Θεσσαλία σε συνεργασία με ντόπιους παραγωγούς.

Οι πρώτες δοκιμές από γευσιγνώστες απέσπασαν ενθαρρυντικά σχόλια και δεν αποκλείεται στο μέλλον, να κυκλοφορήσει τσίπουρο και σε άλλες γεύσεις. Επίσης στα τέλη Μαΐου θα κυκλοφορήσει και παλαιωμένο τσίπουρο, τρίμηνης ή εξάμηνης ωρίμανσης σε ειδικά ξύλινα βαρέλια, αλλά και σε συσκευασίες των 200 και 700 ml.

Η επίσημη πρεμιέρα μπορεί να γίνει στο Βόλο, από τη στιγμή που η ταυτότητα της πόλης είναι συνυφασμένη με τα τσιπουράδικα, το τσίπουρο όμως θα ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της Μαγνησίας και στη συνέχεια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με στόχο μέσα από ένα ξεχωριστό προϊόν να διαφημιστεί τουριστικά η πόλη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου