ΤΟΠΙΚΑ

Λάμψη και δημιουργικότητα στο Τσαλαπάτα

λάμψη-και-δημιουργικότητα-στο-τσαλαπ-356838

Το ΔΙΕΚ Βόλου «οικοδεσπότης» της 22ης Πανευρωπαϊκής Εκθεσης Κοσμήματος

Κορυφαία ονόματα στο χώρο του κοσμήματος, θα πλαισιώσουν την 22η περιοδεύουσα Πανευρωπαϊκή Εκθεση Κοσμήματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Σχολών Αργυροχρυσοχοΐας PLE, που ανοίγει σήμερα τις πύλες της στο Μουσείο Τσαλαπάτα στο Βόλο. «Οικοδεσπότης» της διοργάνωσης που θα διαρκέσει έως την Κυριακή 18 Μαΐου, θα είναι το Δημοτικό ΙΕΚ Βόλου, που μέσω του τμήματος Κοσμήματος, το οποίο αποσπά τα τελευταία χρόνια πανευρωπαϊκές διακρίσεις σε κάθε διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η 22η περιοδεύουσα Πανευρωπαϊκή Εκθεση Κοσμήματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Σχολών Αργυροχρυσοχοΐας PLE, θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Βόλου, Β. Κοντορίζος, σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε χθες το πρωί, στα γραφεία της πρώην ΤΕΔΚ.

Στη διοργάνωση θα συμμετέχουν 15 σχολές από δέκα χώρες μεταξύ των οποίων η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Γαλλία, το Βέλγιο, η Τσεχία, η Ιταλία κ.α. και 70 καθηγητές και σπουδαστές. Εκτός από την έκθεση κοσμημάτων, η διοργάνωση θα πλαισιωθεί από διαγωνισμό κοσμήματος, συνέδριο, αλλά και εκπαιδευτικές επισκέψεις και workshops, με εισηγητές κορυφαία ονόματα στο χώρο του κοσμήματος, όπως ο κ. Αλέξανδρος Σεργουλόπουλος – γεωλόγος, γεμμολόγος, αδαμαντολόγος και η κ. Λίνα Φανουράκη – σχεδιάστρια και κατασκευάστρια κοσμημάτων.

Σύμφωνα με την Αντιπρόεδρο του ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, Κατερίνα Μπαρμπουδάκη, τέτοιες διοργανώσεις ενισχύουν την εξωστρέφεια του ΔΙΕΚ Βόλου και συμβάλλουν στην αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του προγράμματος σπουδών.

Στο Πανευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Σχολών Αργυροχρυσοχοΐας, το ΔΙΕΚ Βόλου συμμετέχει ως μέλος από το 2008. Ο πρόεδρος του ΔΙΕΚ, Φιλ. Καλογιάννης, χαρακτήρισε μάλιστα το ΔΕΙΚ ορόσημο για το Βόλο και υπογράμμισε τη συστηματική προσπάθεια που γίνεται για τη βιωσιμότητά του αλλά και για την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του.

Διακρίσεις

Θέμα του φετινού διαγωνισμού κοσμήματος θα είναι η «θάλασσα ως διαχρονικό μέσο επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων».

Το τμήμα Κοσμήματος του ΔΙΕΚ Βόλου, που φέτος αριθμεί 22 σπουδαστές, θα διεκδικήσει και νέο βραβείο. Σύμφωνα με την καθηγήτρια του τμήματος, κ. Λέττα Αργυράκου, το τμήμα Κοσμήματος του ΔΙΕΚ Βόλου, τα τελευταία χρόνια αποσπά ένα έως δύο βραβεία σε κάθε ετήσιο διαγωνισμό.

Φαίνεται μάλιστα ότι η δημιουργικότητα των σπουδαστών και η καλή δουλειά που γίνεται από τους καθηγητές της σχολής, φέρνουν το ΔΙΕΚ του Βόλου, να «κοιτά στα μάτια με ίσους όρους», αντίστοιχες ευρωπαϊκές σχολές-θηρία των 200 σπουδαστών, αφού έχει ήδη αποσπάσει δέκα πανευρωπαϊκές διακρίσεις.

Σημειώνεται ότι η διοργάνωση της 22ης Πανευρωπαϊκής Εκθεσης Κοσμήματος γίνεται υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας αλλά και του τοπικού Συλλόγου Αργυροχρυσοχόων – Ωρολογοποιών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου