ΤΟΠΙΚΑ

«Ξυστή» κάρτα για τη στάθμευση στο Βόλο

ξυστή-κάρτα-για-τη-στάθμευση-στο-βόλ-352458

Θα διατίθεται από το Δήμο και από τα περίπτερα στο κέντρο της πόλης

Στην έκδοση κάρτας ωριαίας στάθμευσης στην περιοχή που λειτουργεί το Δημοτικό Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης, που θα μοιάζει με το «ξυστό» θα προχωρήσει σύντομα ο Δήμος Βόλου.

Όπως επισημάνθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου το σύστημα θα εφαρμοστεί παράλληλα με τα υπάρχοντα παρκόμετρα έκδοσης εισιτηρίων στάθμευσης που υπάρχουν στην πόλη. Οι ξυστές κάρτες ωριαίας στάθμευσης θα πωλούνται από το Ταμείο του Δήμου Βόλου αλλά και από τα περίπτερα που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης καθώς και από οποιαδήποτε άλλο κατάστημα, ξενοδοχείο ή επιχείρηση της πόλης που θα ενδιαφερθεί.

Η τιμή πώλησης της κάρτας θα είναι όσο και το εισιτήριο του παρκομέτρου (50 λεπτά η ώρα) και η συνολική διάρκεια παραμονής κάθε αυτοκινήτου εντός της ζώνης όπου εφαρμόζεται το Δημοτικό Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης θα είναι μέχρι δύο ώρες. Η έκδοση κάρτας ωριαίας στάθμευσης κρίθηκε απαραίτητη, καθώς υπάρχουν σοβαρά προβλήματα λόγω έλλειψης ανταλλακτικών, με τα παρκόμετρα που λειτουργούν στην πόλη από τις αρχές της δεκαετίας του ΄90.

Ειδικότερα, όπως τονίζεται, στην εισήγηση της υπηρεσίας το Δημοτικό Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης αρχικά συμπεριλάμβανε 57 παρκόμετρα τα οποία σταδιακά και λόγω των πεζοδρομήσεων στην παραλία και στο κέντρο της πόλης μειώθηκαν, ενώ τα τελευταία χρόνια ο αριθμός τους έχει περιοριστεί στα 36 παρκόμετρα. Αντίστοιχα οι θέσεις στάθμευσης του Δη.Σ.Ε.Σ. από 1.637 θέσεις που ήταν αρχικά, τώρα έχουν μειωθεί στις 748.

Τα παραπάνω παρκόμετρα, προστίθεται στην ανακοίνωση της υπηρεσίας, είναι πλέον παρωχημένης τεχνολογίας και προβληματικά στη χρήση τους, κυρίως λόγω παντελούς έλλειψης ανταλλακτικών. Η κατασκευάστρια εταιρία ‘AMANO’ έχει περισσότερο από πέντε χρόνια που έχει σταματήσει την παραγωγή ανταλλακτικών για τα παραπάνω τύπου παρκόμετρα, με συνέπεια για τα απαραίτητα ανταλλακτικά να χρησιμοποιούνται εξαρτήματα από τα αποσυρθέντα παρκόμετρα. Επιπλέον και από το stock έχει περιοριστεί σημαντικά και για ορισμένα ανταλλακτικά υπάρχει παντελής έλλειψη. Επιπλέον σε δύο πορείες που έγιναν στο κέντρο του Βόλου στις 26/1/2012 και στις 12/2/2012, υπέστησαν ζημιές 30 παρκόμετρα στην πρώτη περίπτωση και 12 παρκόμετρα στην δεύτερη. Από τα παρκόμετρα που υπέστησαν ζημιές επισκευάστηκαν όσα ήταν δυνατόν να επισκευαστούν και υπήρχαν ανταλλακτικά. Σήμερα από τα 36 παρκόμετρα του συστήματος λειτουργούν τα 26, ενώ δέκα παρκόμετρα έχουν βγει εκτός λειτουργίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου