ΤΟΠΙΚΑ

Αρση αποκλεισμού, με παλλόμενο… στον κόμβο Φυτόκου

αρση-αποκλεισμού-με-παλλόμενο-στον-352521

Οι μπάρες αποκλεισμού του κόμβου απομακρύνθηκαν, αλλά οι φωτεινοί σηματοδότες θα λειτουργούν από αύριο

Την είσοδο του σχολείου τους προσέγγισαν χθες, έπειτα από ένα μήνα, τα λεωφορεία που εκτελούν δρομολόγια για τη μετακίνηση μαθητών στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας και στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες που λειτουργούν πάνω από τον Περιφερειακό.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Οι μπάρες αποκλεισμού, που τοποθετήθηκαν στις 6 Φεβρουαρίου, όταν τα φανάρια υπέστησαν ολοσχερή καταστροφή, απομακρύνθηκαν χθες από τον κόμβο Φυτόκου. Ο αποκλεισμός του κόμβου μέχρι να βρεθεί ο «υπεύθυνος» για την αποκατάσταση της βλάβης, δημιούργησε κυκλοφοριακό μπάχαλο, πρόσθετες παγίδες πρόκλησης ατυχημάτων και σήκωσε στο πόδι συνοικίες που γειτνιάζουν με τον Περιφερειακό.

Η βλάβη δεν αποκαταστάθηκε πλήρως. Ο κόμβος, ο οποίος δόθηκε στην κυκλοφορία, θα λειτουργεί με παλλόμενους φωτεινούς σηματοδότες και θα επαναλειτουργήσουν κανονικά από αύριο, σύμφωνα με τη διαβεβαίωση που παρείχε ο εργολάβος στον Αστυνομικό Διευθυντή Μαγνησίας.

Για την αποτροπή τυχόν ατυχημάτων άντρες της τροχαίας περιπολούν διαρκώς στον Περιφερειακό, ενώ συνοδεία τροχονόμων κινήθηκαν χθες από και προς το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, το πρωί και το μεσημέρι μετά το σχόλασμα, τα τρία λεωφορεία του ΚΤΕΛ με μαθητές.

Ο επί ένα μήνα αποκλεισμός του κόμβου Φυτόκου και οι σημαντικοί κίνδυνοι που διατρέχουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους από τον ημιτελή και κακοσχεδιασμένο δρόμο, οδήγησαν τους κατοίκους της Καλλιθέας, του Πανοράματος, του Φυτόκου και του Αγίου Δημητρίου να επαναφέρουν δυναμικά στο προσκήνιο τη λειτουργία ενός οδικού έργου που δεν έχει ολοκληρωθεί και δεν έχει παραληφθεί από κανέναν.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι κάτοικοι μέσα από συνεχείς συνελεύσεις τους, αλλά και επιτροπή τους με παρεμβάσεις στον Εισαγγελέα και την Αστυνομική Διεύθυνση, ζητούν μέτρα για την προστασία της ζωής τους, καθώς ο Περιφερειακός θυμίζει «λαιμητόμο».

Η συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου Ν. Ιωνίας, με αποκλειστικό θέμα τις ελλείψεις και τα προβλήματα στον περιφερειακό, αναβλήθηκε για σήμερα στις 6.30 το απόγευμα, στο πρώην Δημαρχείο Ν. Ιωνίας.

Η επιτροπή κατοίκων αποφάσισε να καταθέσει υπόμνημα προς το τοπικό συμβούλιο και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, με κοινοποίηση στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και στο υπουργείο Μεταφορών, καθώς και να ξεκινήσει νέο κύκλο επαφών με «αρμόδιους – αναρμόδιους», «ελπίζοντας ότι μέχρι τελικά να βρεθεί ο «αρμόδιος» μεταξύ Δήμου Βόλου, Περιφέρειας, Υπουργείου, Τροχαίας και Εισαγγελέα να μην έχουμε θρηνήσει μέχρι τότε άλλα θύματα στην άσφαλτο του Περιφερειακού», όπως τονίζουν.

Όπως τονίζουν στο υπόμνημά τους, «ζητάμε άμεσα να προστατευθεί όχι μόνο η ζωή η δική μας και των παιδιών μας, αλλά και των μαθητών, φοιτητών κ.λ.π. που καθημερινά κινδυνεύει, αλλά και χιλιάδων Βολιωτών που καθημερινά διέρχονται τον Περιφερειακό.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν:
– Εάν αληθεύει αυτό που οι αρμόδιοι φορείς ισχυρίζονται ότι ο δρόμος λειτουργεί παράνομα, αφού κανείς δεν τον έχει παραλάβει, τότε γιατί δεν επιβάλλεται η αποκατάσταση της νομιμότητας με το κλείσιμο της λειτουργίας του Περιφερειακού;

– Γιατί με τέτοια ευκολία παίρνονται αποφάσεις από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και από τον Δήμο Βόλου για λειτουργία ή όχι της οδού Φυτόκου, εφόσον και οι δύο φορείς δηλώνουν αναρμόδιοι για το δρόμο;

– Πόσα άλλα θύματα στο βωμό του δρόμου θα περιμένουμε για άλλη μια φορά, μέχρι να καταλήξουν οι «αρμόδιοι – αναρμόδιοι» ποιος είναι ο «αρμόδιος», για να παρέμβει επιτέλους η Εισαγγελία Βόλου;

– Γιατί η Περιφέρεια Θεσσαλίας δηλώνει αναρμόδια λόγω «Καλλικράτη»;

– Τελικά ποιο είναι μεγαλύτερο; Το κόστος μιας ανθρώπινη ζωής ή το κόστος για την ολοκλήρωση του έργου;».

Η επιτροπή καλεί τους κατοίκους της περιοχής και τους μαθητές και γονείς όλων των σχολικών συγκροτημάτων κοντά στον Περιφερειακό να συμμετάσχουν στη σημερινή συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου στη Ν. Ιωνία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου