ΤΟΠΙΚΑ

Χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο κατοικίας τους για μάθημα

χιλιόμετρα-μακριά-από-τον-τόπο-κατοικ-352338

Καλούνται να πηγαίνουν σχολείο μαθητές των Αλυκών – Τους μεταφέρουν στο 9ο Δ.Σ. στα Παλιά

Ολόκληρο ταξίδι καλούνται να κάνουν μόλις ξεκινήσουν τα σχολεία μαθητές από τις Αλυκές προκειμένου να παρακολουθούν μαθήματα. Η αύξηση του μαθητικού δυναμικού στην περιοχή είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να απορροφηθεί το σύνολο του μαθητικού πληθυσμού από το 27ο Δ.Σ. Βόλου και οι γονείς να καλούνται να μεταφέρουν τα παιδιά τους στο 9ο Δημοτικό Σχολείο, στη συνοικία των Παλαιών!

Για το θέμα παρεμβαίνει με επερώτησή της στο δημοτικό συμβούλιο η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση.

Σε κείμενο που υπογράφουν ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος και ο δημοτικός σύμβουλος, Θεοδ. Τσαλούχας, επισημαίνεται ότι «σε απόγνωση βρίσκονται οι γονείς των μαθητών της Α΄τάξης του 27ου Δ.Σ. Βόλου, στις Αλυκές, από τους οποίους ζητείται να μεταφέρουν τα παιδιά τους σε άλλο σχολείο, και πιο συγκεκριμένα στο 9ο Δ.Σ. Βόλου στα Παλιά, που βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

Το πρόβλημα στέγασης στο 27ο Δ.Σ. Βόλου δεν είναι καινούριο. Οι Αλυκές Βόλου είναι μια αναπτυσσόμενη περιοχή, με αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού των μαθητών που φοιτούν στο δημοτικό σχολείο. Ηδη στο αύλειο χώρο λειτουργεί μια αίθουσα προκατασκευασμένη, ενώ τα τμήματα των μαθητών είναι υπεράριθμα. Η φετινή αύξηση των μαθητών, και πιο συγκεκριμένα η λειτουργία δυο τμημάτων στην πρώτη δημοτικού, είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει χώρος να στεγαστεί μια τάξη. Υπηρεσιακοί παράγοντες πρότειναν λοιπόν σχεδόν μια τάξη, μαθητών της Α΄ τάξης, να μεταστεγαστεί σε άλλο σχολείο, με παράλληλη μετεγγραφή των μαθητών, πολλά χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους.

Η δημοτική αρχή Βόλου έχει τεράστιες ευθύνες! Και η τωρινή και η προηγούμενη. Ενώ γνώριζαν καλά το πρόβλημα και ενώ εδώ και χρόνια είχαν υποσχεθεί την επέκταση του σχολικού κτιρίου ώστε να είναι επαρκές, λαμβάνοντας υπόψη και τις μελλοντικές ανάγκες σχολικής στέγης της περιοχής, δεν πήραν κανένα μέτρο και καμιά πρωτοβουλία λύσης του προβλήματος. Επί της ουσίας δεν πρόκειται για αδιαφορία, αλλά για συμφωνία και εφαρμογή της πολιτικής περικοπών που εφάρμοσαν στις κοινωνικές δαπάνες, στις δαπάνες για σχολική στέγη και στις επιχορηγήσεις των δήμων από τον Κ.Π. οι κυβερνήσεις της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια, όπως και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Οι δημοτικοί σύμβουλοι ζητούν μέτρα για να λυθεί το πρόβλημα σχολικής στέγης στην περιοχή των Αλυκών Βόλου, έτσι ώστε οι μικροί μαθητές να φοιτούν σε χώρους κατάλληλους και ασφαλείς, με όλες τις απαραίτητες υποδομές για την ανάπτυξη των διδακτικών και παιδαγωγικών δραστηριοτήτων και ταυτόχρονα να μην αναγκάζονται να μετακινούνται χιλιόμετρα μακριά από τις εστίες τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου