ΤΟΠΙΚΑ

ΠΑΜΕ: Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

παμε-κάλεσμα-για-μαζική-συμμετοχή-στο-351043

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη κατά τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης, καλούν τα μέλη της Γραμματείας Μαγνησίας του Π.Α.ΜΕ., Σωματεία και οργανώσεις που παραχώρησαν σήμερα συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Τα μέλη της Γραμματείας κάλεσαν τους εργαζόμενους της Μαγνησίας να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που θα γίνει στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, ενώ για τη μεταφορά τους θα αναχωρήσουν λεωφορεία, στις 2 το μεσημέρι, μπροστά από το Δημαρχείο Βόλου.

«Θέλουμε, γι’ άλλη μια φορά, να καλέσουμε την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Π.Α.ΜΕ. για οργάνωση της πάλης, τη μόνη ελπιδοφόρα επιλογή για τους εργαζόμενους, ώστε να εμποδιστούν τα βάρβαρα μέτρα των μνημονίων, να ανακτήσει ο λαός τις απώλειες που είχε από την περίοδο της κρίσης», σημείωσε ο κ. Κώστας Στεργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας».

Το Π.Α.ΜΕ., όπως ανέφερε ο κ. Στεργίου, όλο το προηγούμενο διάστημα βρέθηκε στην πρώτη γραμμή για την ενημέρωση των εργαζομένων γύρω από το τι σχεδιάζεται, τι ψηφίζεται, όσο και για τις συνέπειες που θα έχουν τα νέα μνημόνια και μέτρα στη ζωή του λαού, αλλά και πριν, τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ., διέθεσαν όλες τους τις δυνάμεις για να αποκρούσουν την επίθεση των εργοδοτών, η οποία κλιμακώθηκε με αφορμή τα capital controls.

«Είναι η ώρα ο εργαζόμενος λαός να δώσει τη δική του απάντηση, να σηκώσει το ανάστημά του και να διεκδικήσει τη ζωή που του αξίζει», τόνισε ο κ. Στεργίου και πρόσθεσε πως «οι εργαζόμενοι έχουμε πλέον την πείρα. ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ – ΑΝΕΛ ψήφισαν το τρίτο και πιο σκληρό μνημόνιο και τώρα μας ζητούν να επιλέξουμε ποιος θα είναι αυτός που θα εφαρμόσει τα βάρβαρα μέτρα που προβλέπουν: την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την κατάργηση των αποζημιώσεων, την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, τη νέα δραματική μείωση των μισθών, την κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, την αύξηση των ορίων στα 67 χρόνια, τη μείωση των συντάξεων στα 360 ευρώ για τη μεγάλη πλειοψηφία, το ξεπούλημα των δημόσιων υποδομών και του δημόσιου πλούτου, τη μονιμοποίηση και επέκταση της φοροληστείας, την παραπέρα ιδιωτικοποίηση σε Παιδεία, Υγεία. Να μη μείνει τίποτα από όσα δικαιώματα είχαμε κρατήσει με αγώνα και μέσα στην κρίση».

«Αρκετά ματώσαμε, αρκετά πληρώσαμε. Δεν θα ζήσουμε σαν σκλάβοι. Είναι η ώρα ο λαός να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Η μόνη ελπιδοφόρα επιλογή βρίσκεται στους ταξικούς αγώνες. Ετοιμαζόμαστε για νέους πιο μαζικούς αγώνες. Δε δίνουμε σε κανέναν το δικαίωμα να λέει ότι ο σφαγιασμός των δικαιωμάτων μας έχει την έγκρισή μας» κατέληξε ο πρόεδρος του συνδικάτου Μετάλλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου