ΤΟΠΙΚΑ

Κάλεσμα για το συλλαλητήριο της ΔΕΘ

κάλεσμα-για-το-συλλαλητήριο-της-δεθ-352352

Κάλεσμα για τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ απευθύνει η «Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Τύπου-Χάρτου και Γραφικών Τεχνών Μαγνησίας:

“Λίγες μέρες πριν τις νέες εκλογές είναι ανάγκη να οργανώσουμε τον αγώνα μας. Να απαντήσουμε σηκώνοντας το ανάστημά μας και να διεκδικήσουμε τη ζωή που δικαιούμαστε. Να περιφρονήσουμε αυτούς που με τα μνημόνια μας φόρτωσαν με δυστυχία!

Ανεργία, ανασφάλιστη εργασία, μειώσεις μισθών, διάλυση της ασφάλισης, θοό μέλλον για τους νέους μας είναι ο λογαριασμός που θα πληρώσουμε εμείς προκειμένου να διατηρήσουν οι κεφαλαιοκράτες τα κέρδη τους.

Συνάδελφοι,

Πρέπει να αγνοήσουμε όσους μας εξαπάτησαν και συνεχίζουν να μας λένε ψέματα.

ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι-ΑΝΕΛ ψήφισαν το πιο σκληρό μνημόνιο και τώρα μας ζητούν να διαλέξουμε ποιος θα εφαρμόσει τα μέτρα που θα φέρουν: απελευθέρωση απολύσεων, κατάργηση αποζημίωσης στις απολύσεις, νέες μειώσεις μισθών, μεγαλύτερο προορισμό συνδικαλιστικής δράσης, αύξηση ορίων συνταξιοδότησης στα 67, μείωση συντάξεων για τους πιο πολλούς στα 360€

Αρκετά ματώσαμε – Αρκετά πληρώσαμε!

Πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Να επιλέξουμε το δρόμο της ανατροπής. Να μην ξεγελαστούμε από νέους σωτήρες, δήθεν αγνούς και αμόλυντους και να απαντήσουμε με οργάνωση και αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, με δυνατά συνδικάτα και λαϊκές επιτροπές. Παλεύουμε και θα πετύχουμε την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, κόντρα στο ξεπούλημα των ηγεσιών σε ΓΣΕΕ, ΕΚΒ και στα σωματεία που πλειοψηφούν οι δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα κίνημα μαζικό, δημοκρατικό, μαχητικό, ώστε να αντιμετωπίζει αποφασιστικά τους επιχειρηματικούς ομίλους, τα κόμματά τους και τις διεθνείς συμμαχίες τους. Για αυτό δυναμώνουμε και το Συνδικάτο μας, δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ.

Έχουμε δυο επιλογές. Η μια είναι να αφήσουμε την τύχη μας σε εργολάβους λύσεων οι οποίοι χωρίς ρήξη με τα μονοπώλια θα βελτιώσουν υποτίθεται τη ζωή μας και η άλλη να διαλέξουμε το δρόμο της αποφασιστικής αναμέτρησης με τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Την πρώτη επιλογή τη δοκιμάσαμε… Ήρθε λοιπόν η ώρα να διαλέξουμε. Να αφήσουμε πίσω μας φόβο και μοιρολατρία και να δυναμώσουμε την κοινωνική συμμαχία. Έτσι, με ταξικό αγώνα θα κατακτήσουμε όσα δικαιούμαστε.

Όλοι για έναν και ένας για όλους

Καλούμε στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη. Αναχώρηση στις 2 μ.μ από το Δημαρχείο Βόλου.

Δηλώσεις συμμετοχής: 6976620691

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου