ΤΟΠΙΚΑ

Κυρίαρχη η μετάλλαξη Δέλτα στον νομό Μαγνησίας

κυρίαρχη-η-μετάλλαξη-δέλτα-στον-νομό-μ-348132

Η μετάλλαξη Δέλτα είναι κυρίαρχη πλέον στη Μαγνησία, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα από τη χθεσινή έκθεση του ΕΟΔΥ, καθώς, όπως προέκυψε από τα δείγματα που έχουν επιλεγεί τυχαιοποιημένα ή στοχευμένα, στον νομό έχουν καταγραφεί συνολικά 134 κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα, εκ των οποίων 129 στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και 5 στις Βόρειες Σποράδες. Επίσης έχουν καταγραφεί 17 κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης, 15 στην ΠΕ Μαγνησίας και 2 στις Σποράδες.

Αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων

Για μία ακόμη φορά χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τριψήφιο αριθμό μολύνσεων στον νομό.

Σε ένα 24ωρο επιβεβαιώθηκαν επιπλέον 136 νέες μολύνσεις στη Μαγνησία, εκ των οποίων οι δύο στις Σποράδες.

Την ίδια ώρα στο Νοσοκομείο Βόλου οι νοσηλείες αυξάνονται από μέρα σε μέρα. Συνολικά νοσηλεύονται 64 ασθενείς με κορονοϊό.

Στη ΜΕΘ covid νοσηλεύονται έξι ασθενείς που είναι ανεμβολίαστοι. Ενας εξ αυτών μεταφέρθηκε στο Αχιλλοπούλειο από το Νοσοκομείο της Καρδίτσας που δεν διαθέτει ΜΕΘ κορονοϊού.

Στις δύο κλινικές κορονοϊού νοσηλεύονται 58 ασθενείς από τους οποίους το μεγαλύτερο ποσοστό είναι επίσης ανεμβολίαστοι.

Σε 15 ημέρες οι νοσηλείες έχουν ουσιαστικά διπλασιαστεί, γεγονός προβληματίζει έντονα τους γιατρούς που εκφράζουν πλέον ανοιχτά φόβους, ότι μέχρι τέλος του μήνα θα υπάρξει επιπλέον αύξηση στις εισαγωγές ασθενών.

«Δεχόμαστε πλέον περιστατικά απ’ όλη την περιφέρεια. Πρέπει οι πολίτες να συνειδητοποιήσουν τον κίνδυνο που υπάρχει και να σπεύσουν να εμβολιαστούν. Είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι μπορεί να παλέψει τον κορονοϊό χωρίς να θωρακιστεί. Ακόμη και οι εμβολιασμένοι δεν θα πρέπει να είναι χαλαροί. Τα μέτρα ατομικής προστασίας πρέπει να τα τηρούμε όλοι», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Ηλίας Καραμέτος, διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας στο Νοσοκομείο Βόλου.

Στο Αχιλλοπούλειο νοσηλεύονται ασθενείς ηλικίας από 25 έως 60 χρόνων που στην πλειονότητά τους δεν έχουν κάνει εμβόλιο. Υπάρχουν ακόμη εμβολιασμένοι που νοσούν και βαριά, αλλά πρόκειται για άτομα 70 ετών και άνω και με υποκείμενα νοσήματα.

16 νέα θετικά στα rapid test

Xθες καταγράφηκαν μολύνσεις σε νέους ανθρώπους στα rapid test που έγιναν στον νομό. Ειδικότερα, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

-Στο λιμάνι της Σκιάθου πραγματοποιήθηκαν 9 rapid test τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά, ενώ στο Τρίκερι σε συνολικό αριθμό 152 δειγμάτων καταγράφηκαν 16 θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν σε επτά γυναίκες και εννιά άντρες με διάμεση ηλικία τα 25 έτη.

Στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας σε συνολικό αριθμό 179 δειγμάτων καταγράφηκαν εννιά θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν σε έξι άντρες και τρεις γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 37 έτη, ενώ στο ΚΑΠΗ Αγίου Βασιλείου σε συνολικό αριθμό 313 δειγμάτων καταγράφηκαν εννιά θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν σε δύο άντρες και επτά γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 34 έτη.

Τέλος στην ΠΕ Μαγνησίας σε συνολικό αριθμό 300 δειγμάτων καταγράφηκαν πέντε θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν σε ένα άντρα και τέσσερις γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 23 έτη.

Πού θα γίνουν σήμερα έλεγχοι

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους Δήμους και τον ΕΟΔΥ ανακοινώνει το πρόγραμμα δράσεων των ΚΟΜΥ για δωρεάν μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο στον γενικό πληθυσμό της Θεσσαλίας, για σήμερα Παρασκευή 22 Οκτωβρίου.

Στη Μαγνησία θα γίνουν rapid test στα εξής σημεία:

*08:00-16:00 μαζική δειγματοληψία στο ΚΑΠΗ Αγ. Βασιλείου

*08:00-14:00 μαζική δειγματοληψία στο Πανθεσσαλικό Στάδιο

*08:30-13:30 μαζική δειγματοληψία στον Αλμυρό

*08:30-13:30 μαζική δειγματοληψία στο Βελεστίνο

*08:00-14:30 μαζική δειγματοληψία στο Λιμάνι της Σκιάθου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου