ΤΟΠΙΚΑ

Δεν έληξε ακόμη ο συναγερμός, λένε οι γιατροί του Αχιλλοπούλειου

δεν-έληξε-ακόμη-ο-συναγερμός-λένε-οι-γι-541057

Λένε οι γιατροί, με αφορμή την ινδική μετάλλαξη – Νέα έκκληση να εμβολιαστούν όσοι είναι επιφυλακτικοί – 11 νέες μολύνσεις

Μπορεί το τρίτο κύμα της πανδημίας να βρίσκεται σε πλήρη ύφεση, ο δείκτης θετικότητας στον νομό να είναι κάτω από 0.7, οι νοσηλείες ασθενών με κορονοϊό στο Αχιλλοπούλειο να έχουν μειωθεί κάτω από 20, όμως οι γιατροί δεν ανάβουν προς ώρας πράσινο φως για «λήξη συναγερμού».

Ο βασικότερος λόγος που παραμένουν σε εγρήγορση είναι ο θόρυβος που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες για την ινδική μετάλλαξη, καθώς όπως φαίνεται είναι η πλέον μεταδοτικότερη.

Το ευτύχημα είναι πως μέχρι σήμερα δεν έχουν αναφερθεί στη Μαγνησία κρούσματα του συγκεκριμένου τύπου μετάλλαξης.

Επιπροσθέτως, οι γιατροί παραμένουν ανήσυχοι όσο ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που ανακοινώνονται καθημερινά κινείται σε διψήφια νούμερα, ενώ την ίδια στιγμή τα ποσοστά των εμβολιασμών κυρίως στις μεγάλες ηλικίες παραμένουν καθηλωμένα χαμηλά.

Χθες, Παρασκευή, ο ΕΟΔΥ ενημερώνοντας για τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα, ανακοίνωσε ότι στη Μαγνησία επιβεβαιώθηκαν επιπλέον 11 νέα κρούσματα κορονοϊού σ’ ένα 24ωρο. Προχθές, Πέμπτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε στη Μαγνησία 15 κρούσματα κορονοϊού.

«Οι ειδικοί λένε πως οι πλέον ευάλωτοι στην ινδική μετάλλαξη είναι οι μη εμβολιασμένοι. Αυτό και μόνο αιτιολογεί σε μεγάλο βαθμό την ανησυχία που έχουμε για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση τις επόμενες εβδομάδες στο νοσοκομείο Βόλου. Όλοι όσοι νοσηλεύονται αυτή την περίοδο στις κλινικές μας είναι ανεμβολίαστοι και στην πλειονότητά τους σε ηλικίες άνω των 70 χρόνων που θα έπρεπε ήδη να έχουν ολοκληρώσει τις δύο δόσεις», επισήμανε ο Χαράλαμπος Μάνδρος, επικεφαλής της κλινικής κορονοϊού, έκδηλα ανήσυχος.

«Όταν ολόκληρη η Ευρώπη έχει θορυβηθεί, οι ελληνικές αρχές κάνουν έκκληση για τους εμβολιασμούς, δεν μπορεί να παίρνουμε αψήφιστα την κατάσταση», πρόσθεσε ο ίδιος και επανέλαβε την ανάγκη ακόμη και οι πλέον επιφυλακτικοί πολίτες να εμβολιαστούν, διότι ακόμη αν νοσήσουν στη συνέχεια «δεν θα έχουν σοβαρές επιπλοκές και δεν θα κινδυνεύσουν», όπως παρατήρησε ο γιατρός.

Ορκωμοσία νέας γιατρού

Ορκίστηκε χθες ενώπιον του διοικητή Ιωάννη Ντόκου η ιατρός Μελπομένη Μπάρκα, σε θέση ειδικευμένου ιατρού, ειδικότητας εσωτερικής παθολογίας στον εισαγωγικό βαθμό Επιμελητή Β’. Στην τελετή παρέστη ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Ηλίας Καραμέτος Ηλίας. Σύμφωνα με τη διοίκηση σύντομα αναμένονται στο Αχιλλοπούλειο και άλλοι διορισμοί ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου