ΤΟΠΙΚΑ

Τη μνήμη του Αγίου Δημητρίου πανηγυρίζει η Μητρόπολη Δημητριάδος

τη-μνήμη-του-αγίου-δημητρίου-πανηγυρί-344240

Τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου πανηγυρίζει η Εκκλησία αύριο Τρίτη 26 Οκτωβρίου.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος είναι ο φερώνυμος ιερός ναός του Βόλου, όπου σήμερα παραμονή, στις 6.30 μ.μ., θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνού Κιαμέτη, πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα απευθύνει κήρυγμα. Στις 10 μ.μ. θα ξεκινήσει αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στις 12 τα μεσάνυκτα.

Αύριο Τρίτη ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα μιλήσει.

Στις 4μ.μ. θα τελεστεί η παράκληση του Αγίου Δημητρίου και στις 5μ.μ. ο μεθεόρτιος πανηγυρικός εσπερινός της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Νέστορος, προστάτη των ιεροπαίδων και αναγνωστών της τοπικής Εκκλησίας, χοροστατούντος του κ. Ιγνατίου.

Θα ακολουθήσει λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας Δαμάστας, του ιερού λειψάνου και της εικόνας του Αγίου Δημητρίου, στους δρόμους πέριξ του ναού, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Λαρίσης.

Τη μνήμη του Αγίου Δημητρίου πανηγυρίζουν επίσης οι κάτωθι ναοί: Αγιος Δημήτριος Αλμυρού, Αγιος Δημήτριος Φερρών, Αγιος Δημήτριος Πηλίου, Αγιος Δημήτριος στον Αγιο Λαυρέντιο, Αγιος Δημήτριος Νεοχωρίου, Αγιος Δημήτριος Πινακατών, Αγιος Δημήτριος Πουρίου, Αγιος Δημήτριος Καστρίου Αγιάς, Αγιος Δημήτριος Μαρμαρίνης Αγιάς και Αγιος Δημήτριος Ποταμιάς Αγιάς.

Στον Αγιο Δημητρίου Αλμυρού σήμερα παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα απευθύνει κήρυγμα. Αύριο Τρίτη ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμανδρίτη Παμφίλου Κοιλιά, ιεροκήρυκα, ο οποίος θα μιλήσει.

Στον Αγιο Δημήτριο Φερρών σήμερα θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, με αρτοκλασία και κήρυγμα και αύριο πανηγυρική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του π. Κωνσταντίνου Φλάκη, ο οποίος θα μιλήσει.

Στον Αγιο Δημήτριο Πηλίου σήμερα θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη Αμφιλοχίου Μήλτου, ο οποίος θα απευθύνει κήρυγμα. Αύριο ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του π. Ιωάννου Ντίνου, ο οποίος θα μιλήσει.

Στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου στον Αγιο Λαυρέντιο σήμερα παραμονή θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του π. Αποστόλου Κόκορη, ο οποίος θα απευθύνει κήρυγμα και αύριο Τρίτη ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία.

Στον Αγιο Δημήτριο Νεοχωρίου σήμερα θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του π. Νικολάου Νασιώκα, ο οποίος θα απευθύνει κήρυγμα. Αύριο θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία.

Στον Αγιο Δημήτριο Πινακατών σήμερα θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του π. Αποστόλου Ντόκου, ο οποίος θα απευθύνει κήρυγμα. Αύριο θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του π. Θεοδώρου Παπασακελλαρίου, ο οποίος θα μιλήσει.

Στον Αγιο Δημήτριο Πουρίου σήμερα θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη Νεκταρίου Παναγιωτακοπούλου. Αύριο θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία.

Στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Καστρίου Αγιάς σήμερα θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του π. Ελευθερίου Σαράτση και αύριο πανηγυρική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη Βαρνάβα Σαράτση.

Στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Μαρμαρίνης Αγιάς σήμερα θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη Νικοδήμου Αγαθονίκου και αύριο πανηγυρική θεία λειτουργία.

Στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Ποταμιάς Αγιάς σήμερα θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του π. Αθανασίου Μακρή, Αρχιερατικού Επιτρόπου Αγιάς και αύριο πανηγυρική θεία λειτουργία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου