ΤΟΠΙΚΑ

89,3 εκατ. € ο προϋπολογισμός του Δ. Βόλου για το 2016

893-εκατ-e-ο-προϋπολογισμός-του-δ-βόλου-γι-336879

Σε συνεδρίαση καλείται σήμερα Τετάρτη η Οικονομική Επιτροπή

Με κυριότερο θέμα συζήτησης την έγκριση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2016 ύψους 89.384.610 ευρώ σε συνεδρίαση καλείται σήμερα Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου, στη 1 το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Βόλου.

Σύμφωνα με τις εισηγήσεις που εστάλησαν στους επικεφαλής των παρατάξεων τα έσοδα και τα έξοδα του δήμου Βόλου είναι ισοσκελισμένα. Τα έσοδα στο μεγαλύτερο μέρος τους προέρχονται από τα ανταποδοτικά τέλη τα οποία ανέρχονται στα 10.659.765 ευρώ, τις επιχορηγήσεις ύψους 16.750.894 ευρώ, την υπηρεσία υδρεύσεων ύψους 10.659.780 ευρώ τα τέλη ακίνητης περιουσίας ύψους 1.341.496 ευρώ. Στα έσοδα υπάρχει ένα υπόλοιπο ύψους 6.302.136 ευρώ από την προηγούμενη χρήση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα κληθεί ακόμη να εγκρίνει την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του δήμου οικονομικού έτους 2015, τη διάθεση πιστώσεων προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015, την απόδοση και απαλλαγή λογαριασμού υπαλλήλου.

Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει την έγκριση του πρακτικού πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την «Προμήθεια Ζωοτροφών για τη σίτιση αδέσποτων ζώων των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Βόλου», της δημοπρασίας για την εκμίσθωση δύο (2) δημοτικών αγροτικών ακινήτων στη θέση «Καραμπάσι» στη Δ.Κ. Νέας Αγχιάλου και τη λήψη απόφασης σχετικά με την έγκριση της μελέτης και την κατάρτιση των όρων διακήρυξης για την διενέργεια πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού με κριτήριο κατακύρωσης την τεχνοοικονομικά συμφερότερη προσφορά για τις υπηρεσίες εξειδικευμένου συμβούλου στην κατάρτιση ολοκληρωμένου προγράμματος προσέλκυσης επενδύσεων σε τοπικό επίπεδο και στην εφαρμογή ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας του Δήμου Βόλου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Οικονομικής Επιτροπής θα συζητήσει και για την έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών και την κατάρτιση όρων διακήρυξης για την διενέργεια πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την «Προμήθεια ενός(1) καινούργιου πετρελαιοκίνητου ημιφορτηγού αυτοκινήτου με ανατροπή, ανοικτού τύπου, ωφέλιμου φορτίου 1,5 τόνων της Διεύθυνσης Κοιμητηρίων του Δήμου Βόλου» ενδεικτικού συνολικού προϋπολογισμού δαπάνης 35.000,00€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Οσον αφορά στα νομικά θέματα, θα συζητηθεί η δυνατότητα άρσης της εμπλοκής της φορολογικής παύσης των καταδιωκτικών μέτρων εναντίον εργολάβου.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου