ΤΟΠΙΚΑ

Κάνει «ταμείο» κάθε μήνα ο Δήμος Βόλου

κάνει-ταμείο-κάθε-μήνα-ο-δήμος-βόλου-8055

Σε στενή οικονομική επιτήρηση προκειμένου να μην παρεκκλίνει από τους στόχους του προϋπολογισμού

Σε στενή οικονομική επιτήρηση για την υλοποίηση του προϋπολογισμού του, βρίσκεται ο Δήμος Βόλου. Τα έσοδα και τα έξοδα μπαίνουν στο… μικροσκόπιο σε μηνιαία βάση, προκειμένου να μην υπάρχει η παραμικρή παρέκκλιση από τους στόχους του προϋπολογισμού.

Στο πλαίσιο της χθεσινής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης, βάσει του οποίου, μπαίνουν μηνιαίοι στόχοι, με προβλέψεις τόσο για τα έσοδα όσο και για τα έξοδα.

Πρόκειται για ένα μπούσουλα, τον οποίο οι οικονομικές υπηρεσίες εφαρμόζουν την τελευταία τριετία.

Η στενή ωστόσο επιτήρηση του Δήμου από το Οικονομικό Παρατηρητήριο, προκάλεσε σχόλια από πλευράς του δημοτικού συμβούλου της «Επιλογής Ευθύνης», Αποστόλη Παπατόλια.

«Το ασφυκτικό πλαίσιο στο οποίο καλούνται να λειτουργήσουν οι Δήμοι, θέτει εν αμφιβόλω τη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ», ανέφερε ο κ. Παπατόλιας.

Οικονομική ενίσχυση

Στη χθεσινή συνεδρίαση αποφασίστηκε να δοθεί έκτακτη οικονομική βοήθεια σε πολίτες που έχουν ανάγκη.

Ηδη στον τραπεζικό λογαριασμό του Δήμου Βόλου, έχει πιστωθεί ποσό 15.000 ευρώ περίπου και έχουν αποδοθεί στους δικαιούχους περίπου 13.000 ευρώ. Πρόκειται για την υλοποίηση προγράμματος αντιμετώπισης της ακραίας φτώχειας.

Σημειώνεται ότι υπάρχει υπόλοιπο ύψους 1.700 ευρώ περίπου προκειμένου να αποδοθεί σε πολίτες που δεν έχουν χρήματα να εξασφαλίσουν ούτε τα απαραίτητα στην οικογένειά τους.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου