ΤΟΠΙΚΑ

Στο δρόμο για την Ευρωβουλή

στο-δρόμο-για-την-ευρωβουλή-335387

Μία «αγωνίστρια της ζωής» η Δήμητρα Μανώλη, από τις απολυμένες καθαρίστριες

Η Δήμητρα Μανώλη είναι η «γυναίκα» της διπλανής πόρτας. Μία «αγωνίστρια της ζωής» όπως την αποκαλούν οι συναδέλφισσές της, που ακόμη και σήμερα μετά από επτά ολόκληρους μήνες καθημερινού αγώνα έξω από το Υπουργείο Οικονομικών ως μία από τις καθαρίστριες που είναι σε διαθεσιμότητα, δεν έχει συνηθίσει τη δημοσιότητα. Για αυτό και μιλάει απλά, αυθεντικά. Βγάζει από μέσα της την αγωνία που έχουν και οι 600 περίπου συναδέλφισσές της που είδαν την πόρτα της εξόδου από τη δουλειά τους τον προηγούμενο Σεπτέμβριο και που στις 18 Μαΐου, που λήγει η κινητικότητα, απολύονται από το Δημόσιο.

Είναι παντρεμένη με το Χρήστο Μανώλη, βιομηχανικό εργάτη και συνδικαλιστή και έχει 2 παιδιά, τη Χριστίνα και τον Αντώνη, που τη στηρίζουν στον αγώνα της ως υποψήφια ευρωβουλευτή με το ΣΥΡΙΖΑ, με πάθος και πάνω από όλα αγάπη.

Γεννημένη στα Φάρσαλα, το 1976 για βιοποριστικούς λόγους μετακόμισε με την οικογένεια της στη Ν. Ιωνία, όπου και διαμένει. Εργάστηκε από μικρή ηλικία ως βιομηχανική εργάτρια στην Βαμβακουργία Βόλου. Μετά το κλείσιμο της Βαμβακουργίας το 1995, εργάσθηκε σκληρά σε διάφορες δουλειές για την επιβίωση της οικογένειάς της. Από το 1998 εργάστηκε ως καθαρίστρια του Υπουργείου Οικονομικών, στη ΔΟΥ Ν. Ιωνίας Βόλου. Στις 18 Σεπτεμβρίου 2013, τέθηκε σε διαθεσιμότητα, μαζί με τις υπόλοιπες 594 καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών.

Οι τελευταίοι επτά μήνες ήταν για αυτή το «μεγαλύτερο σχολείο». Δίνει καθημερινά τη μάχη στο δρόμο για δουλειά και αξιοπρέπεια και ήταν αυτή που «ξεχώρισε» από την πρώτη στιγμή όταν ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον Ματία Μόρς και τον Πόλ Τόμσεν στο ΥΠΟΙΚ και δεν πτοήθηκε παρά τους τα «έψαλε ένα χεράκι» για τα όσα απαιτούν από τη χώρα. Το ίδιο έχει κάνει πολλές φορές έξω από το Υπουργείο Οικονομικών που έχει γίνει «δεύτερο σπίτι της» και στον Υπουργό Γιάννη Στουρνάρα απαιτώντας την επαναπρόσληψη των καθαριστριών. Η συμμετοχή της στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί όπως λέει η ίδια αναμφίβολα «τιμή» για έναν κλάδο όπως των καθαριστριών και όχι μόνο, αφού με την παρουσία της εκπροσωπεί όλους τους απλούς πολίτες της καθημερινότητας και του μόχθου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου