ΤΟΠΙΚΑ

Περιοδεία στη Ν. Αγχίαλο και στον Αλμυρό

περιοδεία-στη-ν-αγχίαλο-και-στον-αλμυρ-335367

Από το συνδυασμό «Θεσσαλών Συμπολιτεία»

Εντυπωσιασμένος από τα εκθέματα και τον πλούτο των αρχαιοτήτων που έχει φέρει στο «φως» η αρχαιολογική σκαπάνη στη Νέα Αγχίαλο, δήλωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης και επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλών Συμπολιτεία», κ. Νίκος Τσιλιμίγκας, που χθες το πρωί μαζί με την υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, κ. Τζούλια Τσαλίκη και υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους, περιόδευσε στη Νέα Αγχίαλο και τον Αλμυρό.

Τον κ. Τσιλιμίγκα και την κ. Τσαλίκη συνόδευσαν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Ματίνα Πρίγκου, Αριστοτέλης Μπασδάνης, Θανάσης Ακρίβος, Δημήτρης Ιωάννου, Χρύσα Στόικου -Τσαμοπούλου, Γαρυφαλλιά Τσιώμου, Στέφανος Λάζος, Δημήτρης Λουφόπουλος, Κώστας Χαλύφας, Βαγγέλης Ζαχαρόπουλος, Ηλίας Τασιός, Γαβριήλ Μπάρδας, Στέργιος Κοντογιωργάκης και Τάσος Σκούρας.

Αρχικά, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, επισκέφτηκε τη Νέα Αγχίαλο και άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον τους κατοίκους της περιοχής, ενώ βρέθηκε και στον αρχαιολογικό χώρο, όπου συνομίλησε με αρχαιολόγους και φύλακες.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλών Συμπολιτεία», τόνισε την αναγκαιότητα κατασκευής ενός Μουσείου, όπου θα προβάλλεται και θα αναδεικνύεται το πλήθος των βυζαντινών αρχαιοτήτων που υπάρχουν στη Ν. Αγχίαλο και που θα αποτελέσει πόλο έλξης από Έλληνες και ξένους τουρίστες.

Υπογράμμισε, επίσης, την σημασία της αναβάθμισης και ανάδειξης του δεύτερου αρχαιολογικού χώρου, που βρίσκεται πλησίον του πρώτου και περιλαμβάνει τρεις βασιλικές, κτισμένες η μία πάνω στην άλλη, η χρηματοδότηση του οποίου δεν έχει περιληφθεί στο τρέχον ΕΣΠΑ.

Στις εγκαταστάσεις καλλιέργειας στέβιας

Στην συνέχεια, το κλιμάκιο του συνδυασμού επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις καλλιέργειας και συλλογής στέβιας στο Κρόκιο Αλμυρoύ.

Ο κ. Νίκος Τσιλιμίγκας ενημερώθηκε για τις δυνατότητες αύξησης παραγωγής της στέβιας που είναι ένα καινοτομικό προϊόν από τη διοίκηση της επιχείρησης.

Ο κ. Νίκος Τσιλιμίγκας υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «θα ενισχύσουμε τις καινοτόμες γεωργικές δραστηριότητες ώστε η γεωργία στη Θεσσαλία να είναι προσανατολισμένη στη ζήτηση και να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου