ΤΟΠΙΚΑ

Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά ~ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΒΟΛ

απορρίφθηκαν-τα-ασφαλιστικά-κατα-τησ-333627

Συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία η συνεταιριστική οργάνωση και το εργοστάσιο

Με ανακούφιση άκουσαν χθες εργαζόμενοι και παραγωγοί – μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου, την απόφαση του Πρωτοδικείου Βόλου, με την οποία απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε πριν λίγες ημέρες μικρή ομάδα αγροτοσυνεταιριστών, αμφισβητώντας την εγκυρότητα των πρόσφατων εκλογών που πραγματοποιήθηκαν στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Βόλου, η διοίκηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου που είχε αναδειχθεί από τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 6 Απριλίου, παραμένει όπως έχει.

Συγκεκριμένα, από τις εκλογές της 6ης Απριλίου είχε αναδειχθεί εκ νέου πρόεδρος ο Νικήτας Πρίντζος, μετά από μια πετυχημένη συνεχόμενη 12ετή πορεία για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου και το εργοστάσιο ΕΒΟΛ, λαμβάνοντας τις ψήφους της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών.

Μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής διαδικασίας και της απόρριψης των ασφαλιστικών μέτρων, η μία εκ των δύο δικηγόρων που εκπροσωπούσε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου, κ. Εύη Τσεκούρα, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Απορρίφθηκε το αίτημα των 10 παραγωγών, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για να αναστείλει τις πράξεις του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου. Μετά την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία της οργάνωσης και του εργοστασίου, με όλες τις πράξεις του Δ.Σ. να είναι έγκυρες».

Επίσης από τη δικηγόρο της οργάνωσης τονίστηκε, ότι ουσιαστικά μόνο πέντε ήταν τα μέλη του αγροτικού συνεταιρισμού Βόλου που κατάθεσαν ασφαλιστικά μέτρα κατά της διοίκησης και ότι τα υπόλοιπα πέντε άτομα ήταν συγγενείς τους, πρώτου βαθμού.

Σε περίπτωση που τα ασφαλιστικά μέτρα δεν απορρίπτονταν θα σταματούσαν όλες οι πράξεις από το νέο Δ.Σ. του συνεταιρισμού και θα διορίζονταν προσωρινή διοίκηση για την οργάνωση από το δικαστήριο, ενδεχόμενο το οποίο είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων σε εργαζόμενους και παραγωγούς και το οποίο ευτυχώς απομακρύνθηκε, μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου