ΤΟΠΙΚΑ

Επίσκεψη μαθητών του 8ου ΓΕΛ Βόλου στην πόλη Ρόμαν της Ρουμανίας

επίσκεψη-μαθητών-του-8ου-γελ-βόλου-στην-331637

Ομάδα επτά μαθητών και τριών καθηγητών του 8ου ΓΕΛ Βόλου επισκέφτηκε την πόλη Ρόμαν της Ρουμανίας και συγκεκριμένα το σχολείο Colegiul National Roman Voda το χρονικό διάστημα από 20 ώς και 26 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus «Everybody deserves a fairchance!».

Η επίσκεψη διήρκησε μια εβδομάδα. Τους Ελληνες, αλλά και τους Ιταλούς καθηγητές και μαθητές υποδέχτηκαν θερμά οι καθηγητές και οι μαθητές του Colegiul National Roman Voda. Ο δήμαρχος της πόλης διοργάνωσε επίσημη τελετή υποδοχής για όλους, γνωρίστηκε μαζί τους και τους μοίρασε δώρα.

Τα παιδιά και των τριών χωρών, Ρουμανία, Ιταλία, Ελλάδα, επιδόθηκαν σε δραστηριότητες που προωθούν την ισότητα, τον αλληλοσεβασμό και την αποδοχή της διαφορετικότητας και ξεναγήθηκαν σε τοπικά μουσεία ιστορίας και τέχνης.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε και εκπαιδευτικές εκδρομές, documentary trips, στο Κάστρο Μπραν και στην πόλη Μπρασόβ. Ακόμη, οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με την πανίδα και χλωρίδα της περιοχής στο εθνικό πάρκο Neamt, με την παραδοσιακή ζωή και τέχνη σε μουσεία της ίδιας περιοχής και με τη θρησκευτική ζωή σε ορθόδοξες και καθολικές εκκλησίες και μονές.

Επίσης, εν αναμονή της πτήσης επιστροφής, περιηγήθηκαν και σε πολιτιστικά μνημεία της ρουμανικής πρωτεύουσας.

«Τα οφέλη ήταν πολύ σημαντικά για τα παιδιά. Εμπλούτισαν τις γνώσεις τους, αντάλλαξαν εμπειρίες, άνοιξαν νέες διόδους επικοινωνίας και ανέπτυξαν ισχυρούς δεσμούς με τους συμμαθητές τους των άλλων χωρών», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του σχολείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου