ΤΟΠΙΚΑ

Πυροτεχνουργοί στην Ακρόπολη Ν. Αγχιάλου

πυροτεχνουργοί-στην-ακρόπολη-ν-αγχιά-331719

Πυροτεχνουργοί του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) θα διενεργούν έρευνα καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης Νέας Αγχιάλου, ύστερα από σχετικό αίτημα του αντιδημάρχου Περιφερειακών Ενοτήτων Βόλου Αργύρη Κοπάνα και της προέδρου της δημοτικής κοινότητας Νέας Αγχιάλου Βάσως Πυργάνη-Παρασκευοπούλου.

Ο αντιδήμαρχος κ. Κοπάνας και η πρόεδρος κ. Πυργάνη υποδέχθηκαν χθες τους άνδρες του ΤΕΝΞ και τους ευχαρίστησαν για την ανταπόκριση στο αίτημα.

Ο Αργύρης Κοπάνας ανέφερε ότι «στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης υπάρχουν τρία πολυβολεία. Πυροτεχνουργοί του Στρατού Ξηράς ελέγχουν εξονυχιστικά τον χώρο προκειμένου να συλλέξουν και να εξουδετερώσουν με ασφάλεια πυρομαχικά, βλήματα και στρατιωτικό υλικό, που τυχόν έχει απομείνει από τον πόλεμο και μπορεί να εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την δημόσια ασφάλεια».

«Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον διοικητή της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών ταξίαρχο Δημήτρη Δρόσο, μέσω του οποίου κινητοποιήθηκε η ειδική ομάδα του ΤΕΝΞ, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του Στρατού. Η επιχείρηση αποτελεί προϋπόθεση για οποιαδήποτε ενέργεια και πρωτοβουλία καθαρισμού, αλλά και περαιτέρω αξιοποίησης της Ακρόπολης», εξήγησε ο κ. Κοπάνας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου