ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτης «καθηλωμένος» δύο μήνες στη Μαλαισία

βολιώτης-καθηλωμένος-δύο-μήνες-στη-32820

Το lock down των πτήσεων λόγω κορονοϊού βρήκε τον έμπειρο Βολιώτη α’ μηχανικό του εμπορικού ναυτικού στη μακρινή ασιατική χώρα

Mετά από τόσα χρόνια στη θάλασσα, έχοντας «φάει με το κουτάλι» τα ναυτικά μίλια ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο, δεν γνώριζε ότι θα περιμένει με τόση ανυπομονησία προκειμένου να «ανοίξουν» οι πτήσεις από τη μακρινή Μαλαισία για να επιστρέψει στον Βόλο.

Ο λόγος για τον Βολιώτη Λάκη Συρταριώτη, α’ μηχανικό του εμπορικού ναυτικού, ο οποίος εδώ και δύο μήνες όπως και πολλοί άλλοι αξιωματικοί του ναυτικού και χαμηλότεροι βαθμοφόροι, βρίσκεται εγκλωβισμένος πάνω σε φορτηγό πλοίο το οποίο έχει ρίξει άγκυρα ελέω κορονοϊού. Η πανδημία τον πρόλαβε λίγο πριν ολοκληρώσει το μπάρκο για να επιστρέψει στην Ελλάδα και στον Βόλο.

Τώρα πάνω στο καράβι, περιμένει πότε θα ανάψει το «πράσινο φώς» για να επανεκκινήσουν οι πτήσεις εξωτερικού στη χώρα, για να επιστρέψει.

«Δεν ξέρουμε τίποτα. Ούτε πότε θα ανοίξουν εδώ οι πτήσεις, ούτε πότε θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην Ελλάδα», επισήμανε ο ίδιος σε επικοινωνία που είχε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ μαζί του μέσω messenger.

«Υπάρχει μία ελπίδα να ανοίξουν για εμάς, τους ξένους δηλαδή που βρίσκονται στη χώρα, οι πτήσεις από τον Ιούλιο, αλλά τίποτα μέχρι στιγμής δεν είναι σίγουρο. Όλα είναι στον αέρα… και είναι αρκετός κόσμος εδώ», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον κ. Συρταριώτη και την ενημέρωση που μπορεί να έχει κάποιος πάνω σ’ ένα καράβι, είναι ότι η Κυβέρνηση της Μαλαισίας προσανατολίζεται μέσα στον Ιούλιο να εξετάσει το θέμα των πτήσεων εξωτερικού, αν και έχει επιβληθεί στη χώρα «lock down» για τον τουρισμό μέχρι 31 Αυγούστου.

Οι ναυτιλιακές εταιρείες των οποίων τα πλοία έχουν «ρίξει άγκυρα» εξαιτίας της πανδημίας πιέζουν το «άνοιγμα» να γίνει νωρίτερα προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα πληρώματά τους.

«Είναι μία περίεργη κατάσταση την οποία βιώνουμε, διότι ουσιαστικά είμαστε στα σκοτάδια για το τι θα συμβεί. Περνούν οι μέρες και δεν υπάρχουν νεότερα για να μπορεί ο καθένας μας να προγραμματίσει τις επόμενες κινήσεις του. Δύο μήνες άγκυρα πάνω σ’ ένα καράβι, χωρίς να μπορείς να πας πουθενά, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ακόμη και για εμάς τους ναυτικούς», σχολίασε επίσης ο ίδιος.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου